Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Haluk Levent’ten Karslı Yusuf paylaşımı

AHBAP Derneği Başkanı ve Sanatçı Haluk Levent, su almaya gittiği çeşmede Suriye uyruklu 3 çocuğun saldırısına uğrayan ve sağ gözünü kaybeden Yusuf Akbaş (11) için AHBAP Derneği Kars gönüllülerini göreve çağırdı.

AHBAP Derneği Başkanı ve

Geçtiğimiz günlerde “Cumhurbaşkanımızdan Sadece Bir Göz İstiyorum” başlığıyla birçok ulusal ve yerel medyada haber konusu olan 11 yaşındaki Yusuf Aktaş’ın talebine, ünlü şarkıcı ve AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent sessiz kalmadı.

Twitter hesabından Aktaş‘ın haberini paylaşan Levent, AHBAP Derneği Kars gönüllülerini göreve çağırdı. Levent paylaşımına, “Kars Ahbap! Haydi Canlarım!” notunu düştü. İşte Haluk Levent’in o paylaşımı;

Ne olmuştu?

Kars‘ın Merkez Bülbül Mahallesi‘nde yaklaşık 1 yıl önce su almaya giderken Suriye uyruklu 3 çocuğun saldırısına uğrayan Yusuf Aktaş, bu olayda sağ gözünü kaybetmişti. 1 yıldır tek gözüyle yaşamına devam eden Aktaş, geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a seslenerek, gözünün tedavi edilmesini istemişti.

Kars Valiliği devreye girdi

Yusuf Aktaş‘ın isteği birçok ulusal ve yerel medyada yer bulunca Kars Valiliği devreye girmiş ve Aktaş‘ın tedavisi ve cam göz protezi takılması için ilgili hastane ile görüşmeler yapıldığını, tedavi ve protez masraflarının Valilik tarafından karşılanacağını duyurmuştu. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı;

“İlimiz merkezinde 11.07.2018 tarihinde meydana gelen olay neticesinde; Y.A. (12) isimli şahsın sağ gözünden yaralanarak görme yetisini kaybettiği ve gerekli adli işlemlerin yapıldığı anlaşılmıştır.

Olayın akabinde sağlık durumu Valiliğimizce takip edilen mağdur olan Y.A’nın tedavisi özel bir hastanede yapılmış ve kendisine protez göz takılmıştır. Mağdur Y.A ve ailesinin talebi olan tedavi ve cam göz protezi takılması için ilgili hastane ile görüşmeler yapılmakta olup tedavi ve protez masrafları Valiliğimizce karşılanarak sevgili kardeşimiz sağlığına kavuşturulacaktır.”