Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ardahan’da Damal Bebek Evi ve Kadın Kafeteryası açıldı

Ardahan’da Damal Bebek Evi ve Kadın Kafeteryası faaliyete geçirildi. Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, projenin şehrin ekonomisine ve kadının iş hayatına katılmasına önemli katkılar sunacağını belirtti.

Ardahan'da Damal Bebek Evi

Ardahan Valiliği tarafından projelendirilen, İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı ve AKAP desteğiyle yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin lira kaynakla açılışa hazır hale getirilen Damal Bebek Evi ve Kadın Kafeteryası, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı‘nın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Vali Masatlı, şu ifadeleri kullandı;

HEDEF: DAMAL BEBEĞİNİ TANITMAK, KADINLARA İŞ ALANI YARATMAK, ARDAHAN EKONOMİSİNE KATKI SUNMAK

“Göreve başladığımda projesi çizilmiş, ancak kaba inşaatı kısmen yapım aşamasında olan, daha sonra sürekli takip ve çalışmalarımızla bu konsepte getirilmiştir. İlimizin marka değeri olan Damal Bebeğini daha fazla tanıtmak, üretimini artırmak ve il ekonomisine katma değer sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu proje ile kadınlarımıza yeni bir iş alanı ve istihdam olanağı oluşturmak, aynı zamanda genç kızlarımızın ve kadınlarımızın yeni beceriler kazanarak aile ekonomilerine katkı sağlamaları hedeflenmiştir.

1 MİLYON 100 BİN LİRA HARCANDI

Valiliğimizce projesi yapılan Damal Bebek Evi ve Kadın Kafeteryası, İl Özel İdaresi, Başkanlığını yürüttüğüm Serhat Kalkınma Ajansı ve AKAP desteğiyle yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin lira kaynakla açılışa hazır hale getirilmiştir. Bugün heyecanla açılışını yaptığımız Damal Bebek Evi ve Kadın Kafeteryası bünyesinde, bebek üretim atölyesi, kadın kafeteryası ve bebek satış ofisi yer almaktadır. Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde kurdurmuş olduğumuz Döner Sermayeye bağlı olarak hizmet verecek olan Damal Bebek Atölyemizde üretilecek olan Damal Bebeğinin renk, şekil ve boyutunda bir standart oluşturulmuştur. İlimize çok yakışan bu projemiz hem Damal Bebeğini daha tanınır hale getirecek, hem de kadınlarımızın çalışıp ev ekonomisine katkı yapacakları, aynı zamanda dinlenip, bir arada vakit geçirebilmelerine olanak sağlayacaktır. Bu projemize emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyor, Damal Bebek Evi ve Kadın Kafeteryamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” 

Katılımcılarla açılış kurdelesini kesen Valimiz Mustafa Masatlı, eşi Esra Masatlı Hanımefendi ve beraberindekilerle birlikte Damal Bebek Evi ve Kadın Kafeteryasının içerini gezerek ilgililerden verilecek hizmetlerle ilgili bilgi aldı.