Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Ali Parim

Kars’tan son zamanlarda korkutan haberler geliyor!

“Valiliğimiz kontrolünde, İl Jandarma Komutanlığımız tarafından yapılan titiz planlama, takip ve çalışma sonucunda … ilçesinde … köyünde … adet kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen kenevir bitkisi, İl tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri koordinesinde imha edilmiş olup; şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.”

******

Kars Valiliğinin servis ettiği ve yerel basının genellikle hiç irdelemeden okuyucuya ulaştırdığı bu kalıplaşmış bülten, sizin ne kadar dikkatinizi çekiyor bilmiyorum ama beni son günlerde bir hayli tedirgin etmeye başladı.

Yaz boyunca yürütülen operasyonlar, çeşitli aralıklarla kamuoyuyla paylaşıldığı için olayın vahametinin farkına varamıyor olabilirsiniz. Ama genel tabloya bakıldığında durumun çok ciddi olduğunu eminim sizler de hemen anlayacaksınız.

Kars Valiliğinin duyuruları göz önünde bulundurulduğunda; Kars İl Jandarma Komutanlığının, 8 Haziran 2020 tarihinden bugüne kadar özellikle Merkez, Akyaka, Arpaçay, Sarıkamış ve Selim’de çok sayıda kenevir operasyonu düzenlediğini görüyoruz.

Kenevir bitkisi son üç ayda en çok Merkez’de ele geçirilmiş. Toplam 142 bin 844 adet!

8 Haziran 2020’den günümüze kadar ele geçirilip imha edilen toplam kenevir sayısı ise 159 bin 425!

Bu rakamlar İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kars’ta uyuşturucu tacirlerine gerçekten büyük darbe vurduğunu gösteriyor. Ancak şu soruları da sormamız gerekiyor;

  1. Şüpheliler hakkında yapılan yasal işlemler gerçekten caydırıcı bir nitelik taşıyor mu?

  2. Ele geçirilen kenevirlerin imha edilip şüpheliler hakkında yasal işlemler yapılması, uyuşturucu kullanımının önüne geçmekte tek başına yeterli oluyor mu?

Eğer Kars’ta uyuşturucu kullanımı giderek yaygınlaşıyorsa bunun önüne sadece İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geçmesini bekleyemeyiz. Bu noktada şehirdeki diğer kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine ve basına da ciddi görevler düşüyor.

Uyuşturucunun bireye ve topluma verdiği zarar konusunda kamuoyunun daha fazla bilinçlendirilmesi; şehrin yöneticilerinin ve kanaat önderlerinin bu noktada bir an önce taşın altına elini koyması gerekiyor.

Şehrimizde son üç ayda bu kadar kenevirin ele geçirilmesi yoksa sadece beni mi kaygılandırıyor?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER