Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kağızman’daki operasyonun detayları ortaya çıktı! İşte öldürülen teröristlerin kimlikleri

İçişleri Bakanlığı ve Kars Valiliği, Kağızman’da terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen ve 1’i Turuncu, 2’si Gri kategoride aranan toplam 5 teröristin etkisiz hale getirildiği hava operasyonunun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. 

İçişleri Bakanlığı ve Kars

“Yıldırım 3 Operasyonu” kapsamında Kars‘ın Kağızman ilçesi Dibekkaya köyü kırsalında İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma komando birliklerince gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 5 terörist silahlarıyla etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığının konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamaya göre, etkisiz hale getirilenler arasında Terör Arananlar Listesi’nde bir milyon liraya kadar ödülle turuncu listede yer alan “Amed Sorhin” kod adlı Benazir Yılmaz, 500 bin liraya kadar ödülle gri listede bulunan terör örgütünün sözde bölge sorumlusu “Hogir” kod adlı Muhammet Taşçı ve 500 bin liraya kadar ödülle gri listede yer alan “Karker” kod adlı Mehmet Emin Delen‘in olduğu tespit edildi.

KARS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığının ardından Kars Valiliği de bir açıklama yaparak operasyonun detaylarını bildirdi. Valilikten yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

İlimiz Kağızman ilçesi Dibekkaya Köyü Yumaklar Deresi bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı Komando Birliği tarafından 28 Ağustos 2020 tarihinde yakın hava desteği ve SİHA ile icra edilen operasyonda;1’i Turuncu, 2’si Gri kategoride arandığı tespit edilen toplam (5) BTÖ mensubu (3’ü erkek 2’si kadın) silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

BTÖ mensuplarının üzerinde ve operasyon bölgesinde tespit edilen yaşam alanları içerisinde;

  1. (3) Adet M-16 Piyade Tüfeği
  2. (1) Adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği,
  3. (9) Adet El Bombası,
  4. (10) Adet M-16 P.Tf. Şarjörü,
  5. (1) Adet Termal Kamera,
  6. (1) Adet Gündüz Görüş Dürbünü,
  7. (1) Adet Yaesu Büyük Telsiz(Sabit Kullanılabiliyor)
  8. (1) Adet Yaesu El Telsizi,
  9. Çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Bölücü Terör Örgütü ile mücadele son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.