Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Süper Amatör Ligi’nde ortalık karıştı! Emeğimizi çaldılar

Kağızman Gençlerbirliği Spor camiası, Kars Süper Amatör Ligi’nde sezonu averaj farkıyla lider bitirmelerine rağmen Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) kura ile Kars Yolspor’un gönderilmesine tepki gösterdi. Kağızman Gençlerbirliği Spor Başkanı Kahraman Kılıç, “emeğimizi çaldılar” diyerek bir daha lige katılmama kararı aldıklarını belirtti.

Kağızman Gençlerbirliği Spor camiası,

Haber/Ali Parim: Kars Süper Amatör Ligi‘nde yer alan Kağızman Gençlerbirliği Spor, pandemi nedeniyle lig ertelenmeden önce oynadığı 5 maçta 10 puan toplayarak birinci sıraya yerleşti. Kars Yolspor ise Kağızman Gençlerbirliği Spor ile aynı puana sahip olmasına rağmen averaj farkıyla ikinci sırada yer aldı.

ÖNCE KAĞIZMAN GENÇLERBİRLİĞİ SPOR ŞAMPİYON İLAN EDİLDİ, SONRA KURA KARARI VERİLDİ

14 Ağustos 2020 tarihinde federasyonun resmi sitesinden bir açıklama yapılarak, Kars Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) Kağızman Gençlerbirliği Spor‘un yükseldiği ilan edildi. Ancak kısa bir süre sonra yeni bir açıklama daha yapılarak Kağızman Gençlerbirliği Spor ile Kars Yolspor‘un puanlarının eşit olduğu gerekçesiyle BAL lige çıkacak takımın kura ile belirleneceği bildirildi. Çekilen kura sonucunda da Kars Yolspor bir üst lige yükseldi.

KAĞIZMAN GENÇLERBİRLİĞİ SPOR’DAN KARARA TEPKİ

Kars Yolspor‘un kura sonucunda Bölgesel Amatör Lig‘e yükseltilmesine Kağızman Gençlerbirliği Spor camiasından sert tepki geldi. Ligi averaj farkıyla Kars Yolspor‘un önünde kapattıklarını hatırlatan Kağızman Gençlerbirliği Spor Başkanı Kahraman Kılıç, Haber Değer‘e bir açıklama yaparak haklarının yenildiğini ifade etti. Federasyon tarafından alınan karar gereği maçların yarısı veya yarısından fazlasının oynanması durumunda play ofların kaldığı puanlara göre BAL lige çıkacak takıma karar verilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Kahraman Kılıç, ligin bu haliyle bitmiş olması durumunda Kağızman Gençlerbirliği Spor’un bir üst lige çıkması gerektiğini söyledi.

KURA ÇEKİMİ ŞAİBELİ Mİ? 

Öte yandan Başkan Kahraman Kılıç, kura çekiminin de belirlenen talimatlara ve yönetmeliğe uygun olmadığını ifade etti. Kura çekiminin sürpriz yumurta kutuları kullanılarak ve iyice karıştırılmadan yapıldığını dile getiren Kılıç, aynı zamanda kura çekimi esnasında Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ASKF) Başkanı ve noterin olmadığına da dikkat çekti.

“EMEĞİMİZİ ÇALDILAR”

Kağızman‘ın hatalı bir şekilde terör bölgesi olarak anıldığını da hatırlatan Başkan Kahraman Kılıç, Kağızman Gençlerbirliği Spor‘un bu yanlış algıyı ortadan kaldırmak ve sporla anılmak adına büyük bir görev üstlendiğini belirtti. Kılıç ancak şehirdeki siyasilerin kendilerine yardım etmediklerini, önceliği hep Kars Spor‘a verdiklerini dile getirdi. Hak arayışlarının devamlı engellendiğini de ifade eden Kılıç, “Emeğimizi çaldılar. Biz artık kesinlikle bunların içerisinde yokuz” diyerek takımlarının bir daha lige katılmayacağını söyledi.