Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kanayan yaramıza merhem olmak için Kars’ta yedi kurum kolları sıvadı!

Kanayan yaramız çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında Kars’ta yedi kurumun katılımıyla Çalışma ve İş Kurumu’nda bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), geçtiğimiz aylarda açıkladığı bir raporda, Türkiye’de 5-17 yaş grubundaki çocuk işçi sayısının 720 bin olduğu belirlenmişti. 

Kanayan yaramız çocuk işçiliğiyle

2017-2023 Çocuk İşçiliği İle Mücadele Ulusal Eylem Planında ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İkinci 100 Günlük Eylem Programında çocuk işçiliğiyle mücadele ile ilgili hedeflere yer verilmişti. Bu kapsamda Kars için hazırlanan eylem planı 2020 Yılı Ocak Ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında onaylanmış ve kentte yürütülecek faaliyetlerin uygulanması için işbirliği yapılacak olan kurumlar belirlenmişti.

7 KURUMUN KATILIMIYLA ‘ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE’ TOPLANTISI

31 Ağustos 2020 tarihinde Kars Çalışma ve İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Emniyet İl Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Kars Belediyesi personellerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Kars Çalışma ve İş Kurumunda gerçekleştirilen toplantıda, eylem planı kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı ve yapılacak çalışmalar ile Kars’ta çocuk işçiliğinin sonlandırılması hedeflendi.

TÜRKİYE’DE 720 BİN ÇOCUK İŞÇİ VAR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçtiğimiz aylarda “Çocuk İşgücü Anketi Sonuçları 2019” çalışmasını yayımlamıştı. Özel konulu çalışmanın, geçen yılın 4’üncü çeyreğinde “Hanehalkı İşgücü Araştırması” ile 5-17 yaş grubundaki çocukları kapsadığı belirtilmişti.

Anket sonuçlarına göre Türkiye genelinde 5-17 yaş grubundaki çocuk sayısı 16 milyon 457 bin olarak tahmin edilmiş ve 5-17 yaş grubundaki çocuk işçi sayısının 720 bin olduğu belirlenmişti.