Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Yol Spor’dan flaş karar! Kars Süper Amatör Ligi’nde neler oluyor?

Kars Süper Amatör Ligi’nde Kağızman Gençlerbirliği Spor ile çekilen kura sonucunda Kars Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) çıkmaya hak kazanan Kars Yol Spor cephesinde flaş bir gelişme yaşandı. ‘Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşleri Müdürlüğü’ne bir dilekçe yazılarak, takımın 2020-2021 sezonu için lige katılmayacağı bildirildi.

Kars Süper Amatör Ligi’nde

Gündeme bomba düşen bu karara gerekçe olarak ise kulübün bir üst ligde mücadele edecek fiziki, teknik ve ekonomik koşullara sahip olmaması gösterildi.  Kars Yol Spor Başkanı Fırat Ağbaba tarafından imzalanan dilekçede şu ifadelere yer verildi;

“Kura çekimi sonucunda elde edilen Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele etme hakkı üzerine mütalaa edilmiş olup; Kulübümüzün mevcut fiziki, teknik ve ekonomik koşullarını bu ligde mücadele etmeye yeterli olmadığı kanaatine varılmıştır. Bu nedenle 2020-2021 sezonu için bu ligde katılım sağlanamayacağının TFF, ASKF’ye bildirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

KAĞIZMAN GENÇLERBİRLİĞİ SPOR İLE SERT POLEMİK YAŞANMIŞTI

Kars Süper Amatör Ligi pandemi nedeniyle ertelenmeden önce Kağızman Gençlerbirliği Spor ile Kars Yol Spor eşit puana sahipti. Fakat iki takımında 10 puanı olmasına rağmen genel averaja bakıldığında liderlik Kağızman Gençlerbirliği Spor‘un elindeydi.

ÖNCE KAĞIZMAN GENÇLERBİRLİĞİ SPOR ŞAMPİYON İLAN EDİLDİ, SONRA KURA KARARI VERİLDİ

14 Ağustos 2020 tarihinde federasyonun resmi sitesinden bir açıklama yapılarak, Kars Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) Kağızman Gençlerbirliği Spor‘un yükseldiği ilan edilmişti. Ancak kısa bir süre sonra yeni bir açıklama daha yapılarak Kağızman Gençlerbirliği Spor ile Kars Yolspor‘un puanlarının eşit olduğu gerekçesiyle BAL lige çıkacak takımın kura ile belirleneceği bildirilmişti. Çekilen kura sonucunda da Kars Yolspor bir üst lige yükselmişti.

KAĞIZMAN GENÇLERBİRLİĞİ SPOR’DAN KARARA TEPKİ

Kars Yolspor‘un kura sonucunda Bölgesel Amatör Lig‘e yükseltilmesine Kağızman Gençlerbirliği Spor camiasından sert tepki gelmişti. Ligi averaj farkıyla Kars Yolspor‘un önünde kapattıklarını hatırlatan Kağızman Gençlerbirliği Spor Başkanı Kahraman Kılıç, Haber Değer‘e bir açıklama yaparak haklarının yenildiğini ifade etmişti. Federasyon tarafından alınan karar gereği maçların yarısı veya yarısından fazlasının oynanması durumunda play ofların kaldığı puanlara göre BAL lige çıkacak takıma karar verilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Kahraman Kılıç, ligin bu haliyle bitmiş olması durumunda Kağızman Gençlerbirliği Spor’un bir üst lige çıkması gerektiğini söylemişti.

KURA ÇEKİMİ ŞAİBELİ Mİ? 

Öte yandan Başkan Kahraman Kılıç, kura çekiminin de belirlenen talimatlara ve yönetmeliğe uygun olmadığını ifade etmişti. Kura çekiminin sürpriz yumurta kutuları kullanılarak ve iyice karıştırılmadan yapıldığını dile getiren Kılıç, aynı zamanda kura çekimi esnasında Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ASKF) Başkanı ve noterin olmadığına da dikkat çekmişti.