Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta bu üç şeye hiçbir şartta müsaade edilmeyecek!

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’de alınan kararlar sonucunda; Kars’ta, meksenler hariç her yerde maske takmak zorunlu olacak. Öte yandan toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına ve eğlence yerlerinde 24.00’dan sonra müzik yayını yapılmasına müsaade edilmeyecek.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'de

İçişleri Bakanlığı‘nın 81 il valiliğine gönderdiği ‘Kovid-19 Tedbirleri’ konulu ek genelgenin ardından Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin kararları da yayınlandı. 08.09.2020/09-03 sayılı kararlar şöyle;

  • “İl genelindeki (meskenler hariç olmak üzere) tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) vatandaşlarımızın, istisnasız ağız ve burunu tamamen kapatacak şekilde maske takmaları zorunlu olacaktır.
  • İl genelinde hizmet veren minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.
  • İl genelinde hizmet veren restoran, kafe vb. tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00’dan sonra müzik yayınına (canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü yayın dahil) hiçbir şartta müsaade edilmeyecektir.”