Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Çanakkale ruhunu tüm Türkiye’ye taşıyacak! İşte Kars’a geleceği tarih

‘Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale’ ülküsüyle Çanakkale ruhunu Türkiye’nin dört bir yanına taşımayı hedefleyen Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 23-24 Eylül tarihlerinde Kars’ta, 25 Eylül tarihinde ise Sarıkamış’ta olacak.

'Al Sancağın Dalgalandığı Her

İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla yola çıkıyor.

Dış ses, ambiyans ve tasarımlar ileAl Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle Çanakkale ruhunun, Türkiye’nin dört bir yanına taşınması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 23-25 Eylül 2020 tarihlerinde 3 gün boyunca Kars’ta olacak.

 PROJENİN AMACI

Çanakkale’ye henüz gitmemiş olan, bu şanlı zafere ve mirasına tanıklık edemeyen insanlar için bir “Mobil Tır” konsepti geliştirilerek, ülkemizin tamamını gezerek hizmet verilmesi amaçlandı. Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ile tarihi yarımadaya gelmemiş ve gelemeyecek olan dezavantajlı gruplara, bu miras ulaştırılmış olacak.

 MOBİL MÜZENİN HEDEF KİTLESİ

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nin 81 ilde yer alan gençleri önceleyerek, tüm vatandaşlara hizmet etmesi planlanmakta. Şehir meydanları ve belirlenen noktalarda faaliyet gösterecek olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ile sahada yaklaşık 100 bin aktif temas ve 1 milyon dolaylı iletişim kurulmasının yanı sıra dijital mecralar üzerinden tüm Türkiye’de ve dünyada farkındalık iletişimi kurulması amaçlanmakta.

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ  23-25  EYLÜL PROGRAMI

İL

İLÇE

TARİH

GÜN

KARS

Merkez

23-24  Eylül  2020

2

 

Sarıkamış

25 Eylül 2020

1