Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Ali Parim

Kars, arabesk rap ve uyuşturucu!

Yanlış hatırlamıyorsam 2010’lu yılların başlarında ergenler arasında arbesk rap furyası ortaya çıkmaya başlamıştı.

Kendisini dışlanmış, ötekileştirilmiş hisseden ergenler, hayata ve topluma karşı öfkelerini, yaptıkları bu müzikle dile getirmeye çalışıyorlardı.

Müziklerinde genellikle ‘fakir’ oldukları için sevdikleri kızların onlara bakmadığını söyleyerek isyan ediyorlar; kendilerini ‘serseri’, ‘tinerci’, ‘madde bağımlısı’ vs. şeklinde tanımlıyorlardı.

O dönemde öne çıkan arabesk rapçiler, gerçekten geri kalmış şehirlerde ve kenar mahallelerde yaşayan ergenler üzerinde ciddi etkiler de yaratıyordu.

‘Arsız Bela’, ‘Asi Stlya’ gibi arabesk rapçilerin giyim-kuşamları, saç stilleri, kullandıkları sözcükler vs. çok hızlı bir şekilde hayranlarına yansıyordu.

Sadece bununla da kalmıyordu.

Müziklerindeki suçu, madde kullanımını meşrulaştıran hatta özendiren ifadeler de hayranları üzerinde etki yaratıyordu.

***

Açıkçası uzun zamandır arabesk rapin sonunun geldiğini düşünüyordum. Ancak geçenlerde sosyal medyada biraz araştırma yapınca yanıldığımı hemen anladım.

Arabesk rapin en azından Kars’ta bitmediğini, hatta giderek ergenler üzerinde hâkim müzik türü olmayı başardığını bile düşünmeye başladım.

***

Peki bütün bunları size neden anlatıyorum?

Çünkü bundan önceki yazılarımda ısrarla anlatmaya çalıştığım, Kars’ta gençler arasında giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımına bir de bu pencereden bakmanızı istiyorum.

Son aylarda polisin başarılı operasyonlarına rağmen zehir tacirleri ısrarla Kars’a uyuşturucu sokmaya çalışıyorlar. Demek ki şehirde bir pazar yaratmayı başarmışlar.

Emniyet her ne kadar zehir tacirlerini yakalayıp cezalandırıyor olsa da yaratılan bu pazarı da ortadan kaldırmamız gerekiyor.

Gençleri ve çocukları daha fazla bilinçlendirmemiz gerekiyor!

Arabesk rapçilerin onlara idol olmasını önlememiz gerekiyor!

Ve bu noktada her şeyi Emniyet’ten beklemememiz gerekiyor!

İlgili Haber:  Kars'ın çocukları gözümüzün önünde zehirlenirken...
İlgili Haber:  Kars'tan son zamanlarda korkutan haberler geliyor!
YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER