Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yunus Kılıç’tan kenevir ve uyuşturucu operasyonlarına ilişkin açıklamalar

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, bölgede pazar yaratmaya çalışan uyuşturucu tacirlerine ilişkin, “buraları kendilerine bir üs olarak kullanma olanağından mahrum olacaklar” dedi. Kılıç, özellikle Kars’taki bazı ilçelerde kenevir yetiştirmeye çalışanlar için de dikkat çeken sözler sarf etti.

TBMM Tarım, Orman ve

Ali Parim-Özel Haber/ TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars‘ta son zamanlarda gerçekleştirilen uyuşturucu ve kenevir operasyonlarını Haber Değer‘e değerlendirdi.

FETÖ‘nün hakim olduğu dönemlerde sınırların istenilen ölçüde kontrol edilemediğini ifade eden Yunus Kılıç, FETÖ‘nün ortadan kaldırılmasıyla birlikte kolluk kuvvetlerinin artık sahaya hakim olduğunu, bu nedenle de uyuşturucu tacirlerinin kendilerine yeni güzergahlar aramaya başladığını söyledi.

Böylece uyuşturucu tacirlerinin daha önce pek kullanmadıkları Iğdır-Kars üzerinden geçen yolları kullanmaya başladıklarını tahmin ettiklerini belirten Kılıç, bölgedeki küçük çaplı uyuşturucu yakalamalarının da bundan dolayı olduğunu dile getirdi.

“BURALARI KENDİLERİNE BİR ÜS OLARAK KULLANMA OLANAĞINDAN MAHRUM OLACAKLAR”

“Bunların her zaman kendilerine yeni yerler, yeni pazarlar aramaya gayret ettikleri; bu manada Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’yı da yeni bir ticaret alanı haline getirmeye çalıştıkları açık” diyen Yunus Kılıç, ancak uyuşturucu tacirlerinin bölgede bir pazar alanı yaratamadığını söyledi. Kılıç ardından şunları dile getirdi;

“Ülkenin genel ortalamasının üzerinden bir ortalamanın olmadığını biliyorum. Bunlar uyuşturucu kaçakçılarının bir gayreti. Ama küçük şehir olmasından dolayı emniyetin istihbaratının da daha kolay olduğu, bu ağı çökertme noktasında her zaman daha avantajlı olduğu bir yer burası. Yani burası bir İstanbul, İzmir, Ankara değil. Buralarda kaybolmak, kendini saklamak çok daha zor elbette. Onun avantajıyla inşallah buraları kendilerine bir üs olarak kullanma olanağından mahrum olacaklar.”

KENEVİR OPERASYONLARI

Öte yandan Prof. Dr. Yunus Kılıç, son zamanlarda şehirde kenevir operasyonlarının neden sıklaştığına da değinerek, Türkiye‘de uyuşturucu trafiğiyle ciddi şekilde mücadele edilmesi sebebiyle uyuşturucuya ulaşamayanların bu tür yollara başvurduğunu ifade etti. Kılıç konuya ilişkin şunları söyledi;

“Tabii son zamanlarda birkaç ilçemizde kenevir ekimlerinin jandarma tarafından tespit edildiğini gördük. Bu da zaten uyuşturucu trafiğiyle Türkiye’de ciddi bir şekilde mücadele edildiğini ve bu nedenle uyuşturucuya ulaşamayanların bu tür yollara tevessül ettiklerini gösteriyor aslında.  Belli ki bunu eskiden Güneydoğu’nun dağlarında, taşlarında her yerde ekiyorlarmış. Rahatlıkla yetiştirip pazara ulaştırıyorlarmış ve buradan elde ettikleri geliri de terörün finansmanında kullanıyorlarmış. Şimdi o bölgeye kolluk kuvvetlerimiz hâkim olduğu için kendilerine her buldukları alanlarda, her saklanabilecekleri alanlarda yapmayı deniyorlar. Sadece Kars’ta değil, Türkiye’nin her yerinde bunu yapmaya çalışıyorlar. Ama şükürler olsun yakalanıyorlar. İstihbarat iyi çalışıyor.”

“KARS’TA KENEVİRİ TERÖR ÖRGÜTÜ YETİŞTİRİYOR DİYEMEYİZ”

“Kenevir terör örgütünün finans kaynaklarından bir tanesini oluşturuyordu. Fakat artık Türkiye’de askerin ve polisin sahaya hâkim olmasından dolayı yeterince üretemediklerini ve piyasaya süremediklerini, uyuşturucu kullanmak ve küçük çapta satmak isteyenlerin buldukları alanlara kendilerinin de bir taraftan yetiştiriciliğe başladığını anlatıyorum aslında. Yani Kars’ta keneviri terör örgütü yetiştiriyor diyemeyiz. Çünkü yakalananlar çevrede tanınan, bilinen insanlar. Terörle bir alakaları kurulamadı. Ama bunlar büyük bir ihtimalle satıcılar.

“BİR ŞEKİLDE GÖZÜ KARALIK EDİP KENDİ EKİM YOLLARINI SEÇMEYE BAŞLAMIŞLAR”

“Ve bunlar kendi eskiden belki FETÖ’nün sahaya hâkim olduğu dönemlerde çok kolaylıkla uyuşturucuyu elde edip satıyorlardı. Ama şu anda elde edip satamıyorlar. Kendileri bir şekilde gözü karalık edip kendi ekim yollarını seçmeye başlamışlar. Neticede Kars da böyle bir yer değil; açık bir alan, insanlarımız devletinin yanında. Şikâyet ediyor, ihbar ediyor. Bir şekilde ortaya çıkıyor yani.”

İlgili Haber:  Yunus Kılıç'tan Karakurt Barajı ve yeni yola ilişkin flaş açıklamalar!
İlgili Haber:  Kars'tan son zamanlarda korkutan haberler geliyor!
İlgili Haber:  İl Emniyet Müdürü Sağdıç'tan Kars halkına çok önemli çağrı: Gelin hep birlikte bitirelim