Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Güven Özen’den kayyum kararına sert tepki: Asla müsaade etmeyeceğiz

DEVA Partisi Kars İl Başkanı Güven Özen, Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasını eleştirerek, siyasi iktidarın Kars’ı siyasi emellerine alet etmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

DEVA Partisi Kars İl

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kars İl Başkanı Güven Özen, Kars Belediyesi‘ne kayyum atanmasını sert sözlerle eleştirdi. “Ülkemizin uzunca bir süredir içinde olduğu demokrasi darboğazının yeni mağduru, Kars’ın seçimle iş başına gelmiş yöneticileri ve Kars halkının iradesi olmuştur” diyen Özen, kayyum atamalarının Anayasa’ya ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu ifade etti.

Güven Özen, ardından zorunlu ve hukuka uygun sebeplerle Belediye Başkanlarının görevden alınması halinde, yeni başkanın belediye meclisinin kendi içinde yaptığı bir seçimle belirlenmesi gerektiğini belirtti. Özen sözlerine şöyle devam etti;

Kars Belediye Meclisi 5 farklı siyasi partinin temsiliyetinin olduğu, kararlarının çoğunluğunun oy birliği ile alındığı, kadim şehrimiz Kars’ın kozmopolitik yapısının en güzel şekilde yansıdığı ve Kars özelinde yerel halkın arzuladığı kamusal çalışmaları yapmaya çalışan bir belediye meclisi durumundadır. Seçimlere ve seçim sonuçlarına saygı gösterilmesi, demokrasilerin en temel, olmazsa olmaz unsurlarındandır. Seçilmişlere sağlanan güvenceler, seçmen iradesinin güvence altına alınmasını hedefler.”

“BUGÜN GELİNEN NOKTA YILLARCA VERİLEN EMEĞİN YOK EDİLMESİ ANLAMINI TAŞIMAKTADIR”

Kars‘ın çok zorlu engelleri aşıp kültür ve turizm şehri olma yolunda büyük mesafe kaydettiğine dikkat çeken Güven Özen,kadim şehrimizin bugün geldiği nokta, sosyal medya ve ulusal kanallardaki görüntüsü maalesef yıllarca verilen mücadelenin ve emeğin de yok edilmesi anlamını taşımaktadır” dedi.

“SİYASİ İKTİDARIN KARS’I SİYASİ EMELLERİNE ALET ETMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Güven Özen daha sonra Kars halkının toma ve panzerlerle kapatılan yolları, güvenlik duvarı şeklindeki polis barikatlarını görmeyi hak edecek herhangi bir fikir ve eylem içerisine girmediğini; ezelden beridir din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin huzur içinde birlikte yaşamayı başardığını kaydederek sözlerine şöyle son verdi;

“Siyasi iktidarın kadim şehrimiz Kars’ı siyasi emellerine alet etmesine asla müsaade etmeyeceğimizi, kutuplaştıran, ötekileştiren siyaset anlayışının Kars’ta egemen olmaması için birlik ve dayanışma içinde mücadelemize devam edeceğimizi Kars Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.”