Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’taki PKK/KCK soruşturmasında 3 tutuklama!

Terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında HDP’li yöneticilerin de olduğu 21 kişiden 15’inin gözaltı süresi uzatıldı. Hakim karşısına çıkarılan 6 kişiden 3’ü hakkında da tutuklama kararı çıktı. 

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında, aralarında Belediye Başkan yardımcıları Şevin Alaca ve Muazzez Çağrıtekinci, HDP’li Belediye Meclis üyeleri, HDP İl Genel Meclis üyeleri, HDP İl Başkanı Cengiz Anlı ile partinin bazı ilçe teşkilatı yöneticilerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı.

4 Ekim 2020 Pazar günü Harakani Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ardından adliyeye sevk edildi.

15’İNİN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI, 3’Ü TUTUKLANDI

İlerleyen saatlerde de aralarında Kars Belediye Başkan Yardımcıları Şevin Alaca ile Muazzez Çarıtekinci ve HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anlı’nın da bulunduğu toplam 15 kişinin gözaltı süresinin uzatıldığı, tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilen Digor İlçe eski Başkanı Zorba Başkutlu, gazeteci Selda Manduz parti üyeleri İzzet Altig, Sabri Avag, Hazal Ağadeve ve iş insanı Adem Karataş’ın hakim karşısına çıktığı öğrenildi.

Mahkeme, Digor İlçe eski Başkanı Zorba Başkutlu, parti üyeleri İzzet Altig ve Hazal Ağadeve hakkında tutuklama kararı verirken, gazeteci Selda Manduz, parti üyesi Sabri Avag ve iş insanı Adem Karataş ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Haber:  Kars'ta şafak operasyonu! Şevin Alaca, Muazzez Çağrıtekinci, Cengiz Anlı ve çok sayıda HDP'li gözaltında
İlgili Haber:  Kars'taki PKK/KCK operasyonunda yeni gelişme: Aralarında Kars Belediye Başkan Yardımcıları da vardı
İlgili Haber:  Kars'taki şafak operasyonunda yeni detaylar: Ev aralamalarında bakın neler çıktı