Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kağızman Aşağı Tut köyü Yukarı Tut mahallesinde Abdurrezak Özbey Camii ibadete açıldı

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Aşağı Tut köyünün Yukarı Tut mahallesindeki Abdurrezak Özbey Camii, 3 ayda tamamlanarak ibadete açıldı.

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı

9 Ekim 2020 Cuma günü yapılan açılışa, Nakşi Şeyhi Seyit Ebubekir Parlak Hoca ile birlikte Seyit İlahiyatçı Muhammed Parlak Hoca, Emekli İmam Sürmeli Aydemir, Hc. Abdurrezak Özbey, İş insanı Nizamettin Özbey, Haber Değer imtiyaz Sahibi Atıf Özbey ve caminin yapımında katkı sunan insanlar katıldı.

Cami inşaatında yaklaşık 350 bin TL harcandı. Camiyi babası adına yaptıran İş insanı Nizamettin Özbey, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Her şeyden önce bu ibadethaneyi Allah rızası için yaptık. Babamın hayattayken kendi ismiyle yapılan bu muhteşem camiyi görüp içinde namaz kılması, benim için büyük bir bahtiyarlıktır. Bu günü bize nasip eden Cenabı Allah‘a sonsuz şükürler olsun. Caminin yapımına herkes katkı yapma imkanına sahip oldu. Allah yapılan yardımları dergahında kabul buyursun İnşallah.

Caminin yapımında her şeyi özenle kullandık. Can Azerbaycanlı boyacı ustamız, çok özel, farklı ve bölgede bir ilk olan iç-dış boya kullanmıştır. Ermeni-Azerbaycan çatışmalarında, ustamızın biricik evladının şehadet haberini aldık. Allah şahadetini kabul etsin İnşallah. 

Ses cihazlarını Kayseri’den getirttik. Merkezi sistemle Kağızman Merkez caminin ezanını 5 vakitte dinleme imkanına kavuştu mahallemiz. Mihrap, Minber, Vaaz kürsüsü ve müezzin mahfilini Iğdır’da çok özel bir ustaya yaptırdık. Şimşek tehlikesine karşı cihazların kullanıldığı bir ilktir. Kubbe ve Minare için ustalarımızı Ankara Haymana‘dan getirdik. Avizeler İstanbul‘dan temin edildi. Bir kere daha bugünü bize yaşatan cenabı Allah‘a şükürler olsun.”