Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Eren Köy’deki aile için sosyal medya ayakta!

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Eren Köy’de yaşayan zihinsel engelli anne, görme engelli baba ve üç çocuğun içler acısı durumu, sosyal medyayı ayağa kaldırdı. 

Kars'ın Digor ilçesine bağlı

Twitter kullanıcıları, çok kısıtlı imkanlarla geçinmeye çalışan ve yıllardır hastaneye gidemeyen aile için yetkilileri ve yardımseverleri göreve çağırdı.

Tugbanizm adlı Twitter kullanıcısı, Ahbap Paltformu‘na çağrıda bulunarak, Durum sandığınızdan da kötü. Resimde gördüğünüz ailede anne zihinsel engelli, baba görme engelli. 2 evlatları var. Çocuklara öncesinde Oyuklu köyünde babaanneleri bakmış. O da vefa edince kimse bakmamış ve Eren köyüne gelmiş aile. Eren Köyü muhtarı İzzet beyin sayesinde aileden haberimiz oldu. Aile hiçbir sosyal yardım almıyor. 18 yıldır hastane yüzü görmemişler. Haluk Levent abi yardımlarınızı bekliyoruz. iz şu anda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama çok yetersiz” ifadelerini kullandı. 

Ömer Atalay adlı Twitter kullanıcısı ise, “Yardımcı olmak isteyenler lütfen muhtarla irtibata geçsinler. Muhtar sağ olsun aile ile yakından ilgileniyor. Neleri aldık neleri alacağız biliyor. Bu sayede herkes aynı yardımı yapmamış olur. Ailenin kaldığı eski ev ve başka bir köy. Eren köyünün muhtarı kendi köyüne götürüp bir akrabalarının evine geçici olarak yerleştirmiş. Bugün aileyi Kars‘ta ağırladık. Muhtar aileye kendi arazisini vermeye hazır yeter ki bir ev yapılsın. Kaymakam beyin bilgisi var haber bekliyoruz. Bu arada Berivan, Fatma ve Adem isminde üç çocukları var ve anneanne de yardımcı olmak için gelmiş yanlarında. Babanın raporu ve maaşı var. Anne için bu hafta rapor alınıp engelli maaşı ve bakım parası için başvuru yapılacak. Ailenin bazı ihtiyaçları giderildi, bazıları giderilecek” şeklinde paylaşımlar yaptı.

Sosyal medyadaki yardım çağrılarından kısa bir süre sonra da sevindirici haberler gelmeye başladı. Yine Ömer Atalay adlı kullanıcı, ailenin ev dışındaki pek çok ihtiyacının karşılandığını, sadece ev ihtiyacının giderilmesi gerektiğini aktardı. Atalay paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“ŞİMDİLİK AİLENİN EVDEN BAŞKA BİR ŞEYE İHTİYACI YOK”

“Ailemiz bu muhtar da yanlarında, içiniz rahat etsin diye paylaşıyorum. Ailenin bir aylık gıda ve kıyafet ihtiyaçları karşılandı. Çamaşır makinesi, gardrop ve çekyatları Hayrat Vakfı bu hafta karşılayacak. Şimdilik ailenin evden başka bir şeye ihtiyacı yok.

Muhtar da pazartesi kaymakam beyle görüşecek. Düne kadar hiç kimsenin haberi yokken bugün neredeyse tüm Kars‘ın haberi var. Ümit ediyorum ki bu sayede tüm ihtiyaçları ev de dahil kısa sürede karşılanacak.”