Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KKTC’nin yeni lideri Ersin Tatar’dan Türkiye mesajı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Biz vefalı insanlar olarak, halkımız yaşam mücadelesi verirken her zaman bizim yanımızda olan Türkiye ile birlikte olmaktan övünç ve kıvanç duymaktayız. Seçim malzemesi yapmak için Anavatan Türkiye’ye laf uzatanları reddediyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde yapılan cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayı Ersin Tatar, oyların yüzde 51.74‘ünü alarak cumhurbaşkanı seçildi.

Yüzde 48.26 oy alan eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise seçimin galibi Ersin Tatar’ı tebrik etti ve sonuçları ’45 yıllık siyasi hayatının sonu’ olarak değerlendirdi.

KKTC‘nin 5. cumhurbaşkanı olan Ersin Tatar, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında seçimlere katılan tüm adaylara ve oy kullanan KKTC halkına teşekkür etti. Aynı zamanda Tatar‘ın Türkiye ile ilgili açıklamaları dikkat çekti.

Seçimler boyunca Türkiye‘ye laf uzatanları kınadığını belirten Tatar,  Kıbrıs Türk halkının bağımsız ve onurlu şekilde yaşama mücadelesine saygı duyulması gerektiğini belirtti.

İşte Ersin Tatar’ın konuşmasından bazı satır başları;

“TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yardımcısı Fuat Oktay’a da çok teşekkür ederim. Biz vefalı insanlar olarak, halkımız yaşam mücadelesi verirken her zaman bizim yanımızda olan Türkiye ile birlikte olmaktan övünç ve kıvanç duymaktayız. Seçim malzemesi yapmak için Anavatan Türkiye’ye laf uzatanları reddediyoruz.

“MÜZAKERE MASASINDA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Ülkeyi ileriye nasıl taşırız bu çalışmalar yürütmek zorundayız. Yaşam mücadelesi verirken, Kıbrıs Türk halkı 1950’li yıllardan beri toprağına, bayrağına çok önem vermektedir. Gerektiğinde müzakere masasında kırmızı çizgilerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Çok şeyler yazıldı, çizildi. Sosyal medyadan neler neler söylendi. Halkın zaferi ile bunu elde etmek, Kıbrıs Türk halkının bağımsız ve onurlu şekilde yaşama mücadelesine artık birileri saygı duyulmalıdır. Bizler için önemli olan müzakere masasında ezik değil, başı dik ve onurlu şekilde orada temsil etmesi gerekmektedir.

“KIBRIS’TA ANLAŞMAYA VARIRIZ AMA…”

Çözüm uğruna maceraya girmek, egemenliğimizden zafiyete uğratmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu akşam seçimi güneyden izleyenlere sesleniyorum, Kıbrıs’ta bir anlaşmaya varız ama bu anlaşmanın şartlarını Kıbrıs Türk halkı belirleyecektir.

TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Türkiye ile ilişkilerimizin daha da ileri taşınmasına, Doğu Akdeniz’deki haklarımızın korunmasına, ekonomik anlamda daha ileri gitmemiz için Türkiye’nin bize desteğinin var olandan ileri noktaya taşınmasına, KKTC’nin dünyadaki yerini alması için Türkiye’nin ağırlığını ortaya koymasına özel bir önem vereceğim. Kıbrıs Rum Halkı’na barış elini, dostluk elini bu geceden uzatıyorum. Masaya oturmaya, Kıbrıs konusunu gerçeklere dayalı olarak bir sonuca bağlamaya hazırım. Kıbrıs konusunun bir sonuca bağlanmasının bölgemize, dünyaya örnek olacağına, her iki halka ve Devlet’e büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Kıbrıs konusunun sonuca bağlanması ile birlikte Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin gelişeceğine yürekten inanıyorum.

BM’YE ‘ADİL OLUNUZ’ ÇAĞRISI

Buradan, bu anlamlı gecede Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne sesleniyorum: Adil olunuz… Kıbrıs Türk Halkı hiçbir zaman kendi kendini idare etmekten, egemenliğinden vazgeçmeyecektir. Atık kalıpların dışına çıkınız. Farklı düşününüz. Bugüne kadar izlediğiniz yol Kıbrıs’ta bir anlaşma olmasını sağlamadı, tam tersine engelledi… Ben ve ekibim sizlerle birlikte çalışmaya hazırdır. Yeter ki, Kıbrıs Türk Halkı’nın haklarını göz ardı etmeyiniz.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEBRİK MESAJI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da KKTC‘de seçimi kazanan Ersin Tatar‘ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar‘ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için gereken her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir” ifadelerine yer verdi.