Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ masaya yatırıldı

Kars Valiliği öncülüğünde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede paydaş olan kurumlar tarafından, il merkezi ve ilçelerde yapılan çalışmalar ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Kars Valiliği öncülüğünde Kadına

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; kadına yönelik şiddet ve erken yaşta yapılan evliliklerin ülkemizin önemli bir sorunu olduğunu belirterek, toplum vicdanını rahatsız eden bu sorunları önlemede ilgili tüm kurumların üzerine düşen çalışmaları titizlikle yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kadına yönelik şiddet konusunda 6284 Sayılı Kanun, ilgili yönetmelik, Valilik Genelgesi, eylem planı, koordinasyon planı ve ilgili bakanlıklar arasında hazırlanan protokoller çerçevesinde çalışmaların yapıldığını belirten Türker Öksüz, koordinasyon kurulunun görevinin de yapılan bu çalışmaların izlenmesi ve değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

İlgili mevzuat çerçevesinde ilimizdeki paydaş kurumların görevlerini büyük ölçüde yerine getirdiğini, Kovid-19 salgını nedeniyle özellikle gruplar halinde yapılması gereken eğitim programları ve saha çalışmalarının yapılamadığını da vurgulayan Öksüz, gerekli çalışma ve toplantıların mümkün olduğunca açık alanlarda ve mutlaka salgın kurallarına uygun bir şekilde yapılmasının uygun olacağını söyledi.

Türker Öksüz, paydaş kurumların yapması gereken çalışmalarla ilgili olarak kendilerine performans kriteri belirlemesi talimatı vererek, bu kriterler üzerinden yapılacak çalışmaların daha verimli, etkili ve anlamlı olacağını söyledi.

Öksüz aynı zamanda toplumumuzun önemli bir sorunu olan kadına yönelik şiddet ya da kadın ölümlerinin tamamen önlenemese dahi her kurumun üzerine düşen görevi titizlikle yerine getirmesi halinde azaltılabileceğini ve zamanla da yok edilebileceğini, bu konuda kurumlar arasında koordinasyonun çok önemli olduğunu vurguladı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda çalışma yapan tüm kurumlara teşekkür eden Türker Öksüz, bundan sonra yapılacak çalışmalarda başarılar diledi.

Öksüz’ün değerlendirmelerinin ardından katılımcılar tarafından dile getirilen konular istişare edildi.

Kaynak: Kars Valiliği