Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ümit Özdağ’ın başlattığı tartışmaya Ayhan Bilgen de katıldı: İYİ Parti Kars’ta MHP’ye destek verdi mi?

Ümit Özdağ’ın, 31 Mart yerel seçimlerinde Kars ve Iğdır’da İYİ Parti’nin MHP’ye destek vermesi gerektiğini savunduğunu ancak bu düşüncesini 3 kez Meral Akşener’e iletmesine rağmen Kars’ta başarılı olamadığını söylemesinin ardından başlayan tartmaya, Ayhan Bilgen de katıldı. 

Ümit Özdağ'ın, 31 Mart

Bilgen sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Ümit Özdağ‘ın Kars seçimleriyle ilgili bilgisinin yanlış olduğunu ifade etti. 2018 genel seçimlerinde alınan oy ile 2019  yerel seçimlerinde alınan oyun kıyaslandığında İYİ Parti‘nin MHP‘ye destek verdiğinin görüldüğünü söyleyen Ayhan Bilgen,Kars’ta bize seçimi kazandıran Ankara’daki siyasetçilerin masa başı hesaplarının Anadolu insanının ferasetiyle bozulmuş olmasıdır” dedi.

Bilgen paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Herkese selamlar. Sağlık durumum ve moralim yerinde, sizin de iyi olmanızı ümit ediyorum. İYİ Parti’nin iç tartışmalarına taraf olmam ama Ümit Özdağ’ın Kars seçimleriyle ilgili bilgisi yanlış.

Sadece partisinin 2018 Mv. seçiminde aldığı oy ile 2019 Belediye seçimindeki farka bakarsa İyi Parti’nin MHP’ye destek verdiğini görecektir. Kars’ta bize seçimi kazandıran Ankara’daki siyasetçilerin masa başı hesaplarının Anadolu insanının ferasetiyle bozulmuş olmasıdır.”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde CNNTürk’te konuk olduğu bir programda, Iğdır‘da en son HDP kazandığı zaman ‘Kürdistan‘ın sınırları buraya dayandı’ açıklamasını yapmışlardı. Biz Hakkari‘den Edirne‘ye bütün vatanı Türkiye biliyoruz. Türk vatanı biliyoruz ve öyle kalması için de mücadele ediyoruz. Burada siyasi parti değil önemli olan milli duruştur. Iğdır‘ı kabul ettirdim, Kars‘ı ne yazık ki kabul ettiremedim. Daha sonra seçim içerisinde Sayın Genel Başkanı üç kez aradım. Dedim ki ‘Kars‘ı biz kazanamıyoruz. Ama MHP de kaybediyor.’ Üç kez. Biz 900 oy aldık bütün Kars‘ta. 1200 oyla da MHP kaybetti.” demişti.

İLK TEPKİ SETTAR KAYA’DAN

Özdağ‘ın açıklamalarına ilk tepki ise dönemin İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya‘dan gelmişti. Haber Değer‘de Ali Parim‘e konuşan Kaya, Ümit Özdağ‘ın seçimden yaklaşık 1 buçuk yıl sonra bu konuyu tartışmaya açmasının tesadüf olmadığını söylemişti. Ümit Özdağ tecrübeli bir siyasetçidir. Bir akademisyendir. Dolayısıyla vardır bir hesabı. Ama ne olduğunu ben bilemem. Bir yerlere mesaj mı gönderiyor, selam mı çakıyor, ne için yapıyor ben bunları anlamış değilim” diyen Settar Kaya, Özdağ‘ın olaya sadece Ankara‘dan baktığını, Kars‘taki sosyolojiyi ve seçmen geçişkenliğini bilmediğini ifade etmişti.

Settar Kaya‘nın Ali Parim‘e verdiği röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz;

İlgili Haber:  Ümit Özdağ'dan gündeme bomba gibi düşen Kars açıklaması: Genel Başkanı üç kez aradım
İlgili Haber:  Settar Kaya'dan açıklama geldi: Adaylıktan çekilmek için para mı talep etti?