Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İbrahim Taşdemir hepsini yerinde inceledi: Ardahan’a milyonluk yatırımlar

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) Ardahan’da destek verdiği toplam 7.5 milyon bütçeli ‘Kafkas Arı Konağı’, ‘Bilim ve Yaşam Akademisi’ ile ‘Yalnızçam Büyüyor’ projeleri, kentin gelişimine ivme kazandıracak.

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA)

SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Ajans’ın Ardahan’da destek verdiği üç büyük projeyi ziyaret ederek proje yetkililerinden bilgi aldı. Toplam bütçeleri yaklaşık 7.5 milyon TL’yi bulan projelerin yapımı devam ediyor. Projelerin tamamlanmasıyla kayak, sosyal yaşam ve arıcılık alanlarında kentin ekonomisi ivme kazanacak.

ARICILIK ARTIK DAHA SİSTEMLİ VE MODERN YAPILACAK

SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, ilk önce Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, müdürlük bahçesinde yapımı devam eden Kafkas Arı Konağı’nın inşaatı hakkında bilgi aldı. Toplam bütçesi 4.2 milyon TL olan ve Gen Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen proje kapsamında, Ardahan’ın en önemli gelir kaynaklarından biri olan Ardahan balının dolum ve paketlenmesi için tesis, satış ofisleri ve turistlere yönelik müze yapılıyor. Gen Merkezi sahasında yapılan projenin tamamlanmasıyla, arıcılık daha sistemli ve modern yapılmaya başlanacak.

1.9 MİLYON TL’LİK YALNIZÇAM GÜNÜBİRLİK TESİSİ

SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, daha sonra Ardahan Vali Yardımcısı Mustafa Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Taşdemir, Vali Yardımcısı Gürbüz ve Göle Kaymakamı Haluk Koç ile birlikte Yalnızçam Kayak Tesisi’ni gezdi. Yapımı devam eden ve toplam bütçesi yaklaşık 1.9 milyon TL olan Yalnızçam günübirlik tesisi projesi, Ardahan İl Özel İdaresi ile ortak yürütülüyor. Bütçesinin büyük kısmı Ajans tarafından karşılanan proje ile yapılan günübirlik tesisin tamamlanmasıyla kayak merkezindeki sosyal yaşam mekanları eksikliği giderilmiş olacak. Tesiste kapalı otopark, lokanta, kafeterya ve seyirlik alanlar bulunuyor.

ARDAHANLI GENÇLER UZAYI BURADA DAHA YAKINDAN TANIYACAK

Genel Sekreter Taşdemir daha sonra SERKA’nın Ardahan Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü Bilim ve Yaşam Akademisi’ni gezdi. Toplam bütçesi yaklaşık 1.4 milyon TL olan ve büyük kısmı Ajans tarafında karşılanan proje, Ardahan Üniversitesi’nin kent merkezinde bulunan Sürekli Eğitim Merkezi’nde hayata geçirildi.  Bu proje ile çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik atölyeler kurulacak ve yine gençler için planetaryum inşa edilecek. Gençlere ve çocuklara yönelik stem matematik, fen, teknoloji, robotik kodlama, üç boyutlu tasarım ve malzeme geliştirme, mekanik, ahşap tasarım, sosyal inovasyon atölyeleri kuruldu. Proje kapsamında kadınlara yönelik atölyeler de kuruldu. Sürekli Eğitim Merkezi’nde çini, seramik, resim, müzik, hediyelik eşya üretimi atölyeleri kurularak kadınların hizmetine sunuldu. Yapımı devam eden planetaryumda ise ildeki gençlere eğlenceli bir şekilde uzay bilimleri eğitimleri verilecek.

SERKA’nın Ardahan’daki kamu kurum ve kuruluşlarının eş finansmanıyla hayata geçirdiği projelerin tamamlanmasıyla kent ekonomisi daha da canlanacak ve beşeri sermayenin gelişimine büyük katkı sunacak.