Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ailemiz büyüyor: Yasin Ercilsin Haber Değer’de Kars tarihine ışık tutacak

Iğdır Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Yasin Ercilsin, artık Haber Değer’deki köşesinde okuyucularıyla buluşacak.

Iğdır Üniversitesi Tarih Bölümü

Daha önce “Cumhuriyet Kimliğinin İnşa Sürecinde Serhat Şehri Kars”, “Osmanlı’dan Cumhuriyete Muhafazakar Bir Azınlık Malakanlar” gibi dikkat çeken makale ve bildiriler kaleme alan Ercilsin, Haber Değer‘deki köşesinden de Kars ve bölge tarihine ışık tutacak.

Yasin Ercilsin‘in Haber Değer‘deki ilk yazısı ise 29 Ekim Perşembe günü yayımlanacak. Ercilsin yazısında Kars‘taki ilk Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını anlatacak.

YASİN ERCİLSİN KİMDİR?

Yasin Ercilsin, 1991 yılında Kars’ın Merkez‘e bağlı Tekneli Köyünde dünyaya geldi. İlköğretim ve Lise eğitimini Kars‘ta tamamladı. 2008 yılında Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümüne başladı. 2012’de lisans eğitimini bitirdi ve aynı yıl Kafkas Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine başladı. “1980-1983 Yılları Arasında Türkiye’de Sosyo-Kültürel Hayat” adlı çalışması tezi ile de master derecesi aldı.

2017 Ocak ayında Atatürk Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanında Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde doktora eğitimine başladı. Halen daha doktora eğitimine devam eden Ercilsin, Aralık 2018’den itibaren Iğdır Üniversitesi Tarih Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Yasin Ercilsin, “Cumhuriyet Kimliğinin İnşa Sürecinde Serhat Şehri Kars”, “Osmanlı’dan Cumhuriyete Muhafazakar Bir Azınlık Malakanlar”, Hatay’ın Anavatana Katılış Sürecinde Ermeni Terör Örgütlerinin Faaliyetleri”, “1980-1983 Türkiye’nin Sosyal Yapısı”, “1980 Askerî Darbesinin Sıkıyönetim Uygulamaları ve Toplumu Denetleme Çabası” gibi birçok konuda makale, bildiri ve kitap bölümleri yazmıştır. Halen daha çalışmalarına devam etmektedir.