Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Settar Kaya

Kayyum demişken…

Kayyum uygulaması neredeyse yönetim sistemimizin bir parçası oldu. Türkiye demokrasisi rayına oturmadan bir süre daha böyle devam edecek gibi görünüyor.

Kars Belediyesi‘ne de kayyum atandı. Belediye ekonomik olarak zor durumdaydı. Önceki yönetimler tarafından borç batağına batırılmıştı. Ekipmanı yetersiz, insan kaynakları kentin sorunlarını çözecek yeterlikte değildi.

Sayın Valinin diğer kamu kurumlarının imkânlarından faydalanarak kentin altyapı başta olmak üzere, temel belediyecilik hizmetlerini daha rahat yürüteceğinden şüphemiz yok.

Nitekim yolların asfaltlanması, hizmete susamış hemşerilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Ancak, “Evet ama yetmez!”

O caddelere ilk defa asfalt dökülmüyor. Tarihi binaların bodrumlarını aşıp, neredeyse birinci katlarına ulaşan cadde yüksekliğinden de anlaşılacağı gibi, her gelen yönetim bir önceki asfalttın üzerine birkaç santim daha eklemiş.

Ne var ki zemin sıkıştırılması yeterince yapılmadan, standartlara uygun malzeme kullanılmadan ve mevsim şartları gözetilmeden döküldüğü için kısa bir süre sonra tekrar bozulmuştur.

Her belediye yönetimi önceliği cadde ve sokakların asfaltlanmasına vermiştir. Murtaza Karaçanta’nın ilk yılında bile bazı cadde ve sokakların asfaltlandığını unutmayalım.

Bu durumda beklentimiz, yapılan hizmetlerin kalıcı, kaliteli ve estetik olmasıdır.

İkinci ve en önemli beklentimiz.

Sayın Valinin seçimlere girme ihtimali yok, seçmenlerine vefa borcu yok, ‘bedel ödedim’ diye kapısında bekleyen partili baskısı yok. Muhalif meclisi yok. O halde Kars’ın gelecek yüzyıllarını kurtaracak vizyon projelere imza atmasının önünde engel de yok.

Aşağıdaki projelerin hayata geçirilmesi Kars’a yapacağı en büyük iyilik olacaktır;

  1. Şehri adeta kilitleyen Kazım Karabekir kışlasının kent dışına taşınması. O adada bulunan ve ömrünü tamamlayan askeri lojmanların yıkılması, tarihi binaların restore edilerek turizme kazandırılması, bölgede yapılaşma yasağı kararı alınması, peyzaj çalışması yapılması ve kentin nefes alacağı bir alan olarak kullanılması.
  2. Haydar Aliyev Caddesi projesinin başlatılması. Caddenin belli saatlerde yayalaştırılması, Vali Konağı ve Ticaret Odası arasındaki tarihi parkın “mini meydan” olarak düzenlenerek, fonksiyonel hale getirilmesi.
  3. Kars antlaşmasının imzalandığı Vali Konağının kent müzesi olması. Kars’a gelen misafirler için mutlaka görülmesi gereken bir mekân haline getirilmesi. Böylece Kars’ta görülmesi gereken yerler listesinin çoğaltılması.
  4. ‘Kars Çayı Islah Projesi’nin tamamlanması. Dere içinin bir mesire ve eğlence alanı olarak düzenlenmesi.
  5. Kent dışında bir stadyum yapılması. Stadyumun yerine yapılan atletizm pistinin iptal edilerek, eski hastanenin yerinde yapılan parkı da içine alacak şekilde, içinde yürüyüş alanlarının da olduğu, binlerce fidanın dikileceği “Kent Parkı” haline getirilmesi.
  6. E-belediyecilik, Kent bilgi sistemleri gibi vatandaşın ve yatırımcıların işini kolaylaştıracak sistemlerin bir an önce hayata geçirilmesi.
  7. Çöp depolama, katı atık tesisinin bir an önce faaliyete geçirilerek çağın ayıbına son verilmesi.
İlgili Haber:  Okurlarımıza müjde: Settar Kaya Haber Değer ailesine katıldı
YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER