Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

CHP’nin talebine Kars Valiliği’nden izin çıkmadı

Kars Valiliği, CHP Kars İl Başkanlığı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97’nci yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk sunulması, basın açıklaması ve fener alayı düzenlemesi taleplerini reddetti.

Kars Valiliği, CHP Kars

Valilikten CHP Kars İl Başkanlığı‘nın dilekçesine verilen yanıtta, ret kararına iki gerekçe gösterildi. İlk gerekçede; Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ile Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin ‘Cumhuriyet Bayramı Törenleri’ başlıklı 4’üncü maddesine işaret edildi.

Söz konusu maddede, “Başkent dışında yapılacak olan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde; Atatürk anıt ve büstüne mülki idare amiri ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur’ ifadeleri yer alıyor.

İKİNCİ GEREKÇE KOVİD-19 SALGINI

Ret kararının bir diğer nedeninin ise kovid-19 salgını olduğu öğrenildi. Valilikten söz konusu dilekçeye verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi.

“Valilik makamına vermiş olduğunuz 21.10.2020 tarihli dilekçeniz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97’nci yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk sunulması, basın açıklaması ve fener alayı düzenlemesi ile ilgili talepleriniz incelenmiş olup;

Çelenk koyma talebiniz, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ile Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin ‘Cumhuriyet Bayramı Törenleri’ başlıklı 4’üncü maddesinde, Başkent dışında yapılacak olan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde; “Atatürk anıt ve büstüne mülki idare amiri ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur’ denildiğinden;

Ayrıca içinde bulduğumuz covid-19 salgını sürecinde; ilimizde düğün, taziye ve benzeri etkinlikler başta olmak üzere sosyal mesafe kurallarının göz ardı edildiği toplu etkinlikler sebebiyle vaka sayılarında artış olması ve düzenlemeyi talep ettiğiniz basın açıklaması ve fener alayı etkinliklerinin de sosyal mesafenin korunması hususunda risk doğuracağı, salgınla mücadelede kat edilen süreci sekteye uğratacağı değerlendirildiğinden söz konusu talebiniz valiliğimizde uygun görülmemiştir. Bilgilerinize rica ederim.”