Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Rektör Alma: O ruh 97 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, “İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 97 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Cumhuriyetin emanet edildiği ‘Yükselen Büyük Türkiye’yi ilelebet pâyidâr kılacak gençlerimiz, Iğdır Üniversitesi Gençliği, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sonsuza dek sahip çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Alma, mesajında Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümünde birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, şunları dile getirdi;

“Tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve iradenin timsali olan İstiklal Harbimiz, milletimizin bağımsızlığa düşkünlüğünün ve vatan topraklarının bölünemeyeceğinin tarihi ispatıdır. 29 Ekim 1923, büyük kurtuluş destanının zafer ile son bulduğu ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlandığı bir bayram günüdür. Türkiye Cumhuriyetinin ilanı, yalnızca bir milletin varoluş mücadelesinin başarısı değildir. Cumhuriyetin ilan edilmesi, aynı zamanda toplumu ulus olma niteliğine ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi ile çok önemli bir devlet felsefesini ortaya koymuştur. Cumhuriyetle birlikte, milletimizin her bir ferdi, devletin onurlu, özgürce düşünen, eşit hak ve hürriyetlere sahip vatandaşları haline gelmiştir.

İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 97 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Cumhuriyetin emanet edildiği ‘Yükselen Büyük Türkiye’yi ilelebet pâyidâr kılacak gençlerimiz, Iğdır Üniversitesi Gençliği, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sonsuza dek sahip çıkacaktır.

“29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Bu vesileyle Iğdır Üniversitesi olarak başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gâzi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gâzilerimizi minnet ve tazimle anıyorum. Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım”