Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu’ndan Kars’ın kurtuluşu mesajı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kars Ticaret ve Sanayi

Başkan Alibeyoğlu, mesajında, şu ifadeleri kullandı;

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünü birlik, beraberlik içerisinde coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz.

Kurtuluş günleri sevinç günleri olması yanında, yeni bir güç kazanma açısından da son derece önemli günlerdir. Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Kurtuluş günlerimiz; tarihe ışık tutması, yarınlarımıza yön vermesi açısından son derece önemlidir.

Ülkemizin dört bir yanında yaşanan işgaller karşısında olduğu gibi Kars’ımız da içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz, saygıdeğer ecdadımız, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek, Kars’ımızı düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur.

Bu ruhla, Mustafa Kemal ATATÜRK öncülüğünde başlatılan Milli Mücadeleye, 43 yıl Rus esareti altında yaşayan Kars halkı, Doğu Cephesi Kumandanı Kâzım Karabekir’e maddi-manevi tam destek vermiş ve Kars’ın kurtuluş ateşinin yakılmasını sağlamıştır. 30 Ekim 1920’de işgalden kurtarılan Kars, özgürlüğün verdiği güçle yeniden ayağa kalkarak, O günden bugüne uzanan süreçte vatanperver ve çalışkan halkımızın gayretleriyle, bölgemizin ve ülkemizin önemli şehirlerinden birisi olmuştur. Türkiye’nin kazandığı güç, Devlet ve Millet olarak sahip olduğumuz birlik ve dayanışma duygusu, vatan ve bayrak sevgisi geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da bize yönelen tüm tehlikeleri bertaraf etmeye yetecektir.

Vatanın bütünlüğü elbette ki Şehitlerimizin fedakarlığı ile eş değerdir. Bütün mukaddeslerimizin sembolleştiği tek değer ise Al Bayrağımızdır. Devletimizin bölünmez bütünlüğü için, milletimizin sağlığı, selameti, huzuru ve birliği için canlarını feda eden şehitlerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Karslı tüm hemşerilerimin 30 Ekim “Kurtuluş Günü”nü kutluyor, bu cennet vatan uğruna şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

İlgili Haber:  Ertuğrul Alibeyoğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı: Büyük çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz