Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AFAD’tan açıklama geldi: İşte İzmir depreminin acı bilançosu

İzmir’de Seferihisar açıklarında meydana gelen depreme ilişkin AFAD’tan yapılan son açıklamaya göre 25 kişi hayatını kaybetti, 831 kişi de yaralandı.

İzmir'de Seferihisar açıklarında meydana

Ege Denizi Seferihisar açıklarında dün (30 Ekim 2020) saat 14:51’de 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 15 saniye süren bu depremi daha sonra 35’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere toplam 489 artçı sarsıntı izledi. Marmara bölgesinde de hissedilen depremde, bazı evler yıkılırken çok sayıda bina da hasar gördü.

25 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yıkılan 17 binadan 9’unda çalışmalar tamamlanırken AFAD, depremde hayatını kaybeden ve yaralanan kişi sayısını açıkladı. AFAD‘ın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, 1’i boğulmak olmak üzere toplam 25 kişi hayatını kaybetti, 831 kişi yaralandı.

BAKAN KURUM: EN AZ 100 KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede toplam 484 artçı sarsıntının meydana geldiğini belirterek, “5 bin kurtarma görevlimiz sahada. Ağır hasarlı binalar var, evlere girilmemeli. Şu ana kadar 100 kişi enkazdan kurtarıldı. 56 bin kişi kapasiteli mobil beslenme ünitelerimiz şu an alanda. Ağır hasarlı binalar için taşınma yardımı yapılacak” açıklamasını yaptı.

BAKAN PAKDEMİRLİ:İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA YARALARI SARACAĞIZ

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Tüm hayvan ve işletmeleri ve barınaklarla ilgili taramalarımızı yürütüyoruz. Devletin tüm kurumları burada. Bu beklenmedik. İnşallah en kısa zamanda yaraları saracağız” dedi.

BAKAN SELÇUK: 5 MİLYONLUK ACİL YARDIM ÖDENEĞİ ÇIKACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İzmirli vatandaşlarımızı ve depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. En büyük dileğimiz enkaz altındaki vatandaşlarımıza sağ salim ulaşmak. Kabinemiz STK‘larımız sahadalar. Psikososyal destek vermeye devam ediyoruz. 294 kişi ile görüşmelerimiz tamamlanmış durumda. 5 milyonluk acil yardım ödeneği de çıkardık. Tek temennimiz en kısa zaman da bu yaraları sarabilmek. Hep beraber Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu süreci beraberce atlatacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haber:  İzmir'de korkunç deprem: Yıkılan binalar var!

ADALET BAKANI:3 KİŞİ GÖZALTINDA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, depreme ilişkin sosyal medyada provakatif paylaşım yapanlar için işlem yapıldığını söyledi. Gül, “3 kişi Tekirdağ ve Adıyaman‘da gözaltına alındı. Milli değerlerimizi su istimal edenlere asla izin vermeyeceğiz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımıza tekrar geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.