Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kafkas Üniversitesi Profesörü Emine Öztürk, Hollanda’da Türkiye’yi temsil etti

Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Emine Öztürk, 30-31 Ekim 2020 tarihlerinde Hollanda’da 2.si düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumunda Türkiye’yi ve Kafkas Üniversitesi’ni başarılı bir şekilde temsil etti.

Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden

Hollanda’da 22’incisi düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumuna Antik Yunan Felsefesinde  ve İslam Felsefesinde Klasik Etik Teorilerin Kıyaslamalı Analizi (Aristoteles, İbn Miskeveyh, Tusi ve Kınalızade Örneği) başlıklı bir tebliğ ile katılan Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörlerinden Prof. Dr. Emine Öztürk, bahsi geçen sempozyumda Türkiye’yi ve Kafkas Üniversitesi’ni layıkıyla temsil etti.

Öztürk, söz konusu tebliğinde Aritoteles ve önemli İslam Ahlakçılarından İbn Miskeveyh, Nasıruddin Tusi ve Kınalzıade Ali Efendi’nin görüşlerine değinerek hikmet, iffet, cesaret ve adalet üzerine kurulu İslam Ahlakının öneminden söz etti.

Tebliğinde sosyal adalet olgusunun bir toplumda ancak hikmet, iffet ve cesaret sahibi bireylerin yetiştirilmesi ve toplumun böyle bireylerden oluşması durumunda sağlanabileceğini belirten Prof. Dr. Emine Öztürk’e, tebliğin sonunda beğenilerini iletenlerden biri de Mexio City Üniveristesi’nden Luis Fernando Muñoz oldu.

Muñoz bu tür çalışmaların bir toplumda sosyal ahlakın tesisi açısından çok gerekli olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu Sempozyumda Prof. Dr. Emine Öztürk’ün Türkiye’yi ve Kafkas Üniversitesi’ni temsil etmesi, büyük gurur kaynağı oldu.