Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kurdele kesildi: Bu barınak Iğdır’a örnek olacak

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde Ziraat Fakültesinin “Morkaraman koyun yetiştiriciliğinde yavru veriminin artırılması” başlıklı projesi kapsamında kurulan Hayvan Barınağı’nın açılış töreni yapıldı.

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent

Açılış törenine; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır İşkur İl Müdürü Halis Erdoğan, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt, üniversite personelleri ve basın mensupları katıldı.

REKTÖR ALMA: IĞDIR YÖRESİNDEKİ HAYVANCILIĞA ÖRNEK TEŞKİL EDİLEREK BÖLGENİN KALKINMASI AMAÇLANMAKTA

Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “söz konusu barınak yalıtımlı, makaslı, teknolojik 250 metrekarelik alana sahip. Ayrıca 52 adet Karaman koyunu bulundurmakta. Bu barınak Iğdır’a örnek olacak. Alım sonucu hazır edilen küçükbaş barınağında, koyun ve kuzu besiciliğine yönelik verim artırma çalışmalarının Iğdır Üniversitesi katkısı önemli. Özellikle Ziraat Fakültesinin bilimsel çalışmaları için böyle bir çalışma inşa edildi. Hazır edilen küçükbaş barınağında, koyun ve kuzu besiciliğine yönelik verim artırma çalışmalarının yapılması ve burada yapılan araştırmalarla, Iğdır yöresindeki hayvancılığa örnek teşkil edilerek bölgenin kalkınması amaçlanmakta” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından hayvan barınağı açıldı ve tören sona erdi.