Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta 10 Kasım

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82’nci yıldönümünde Kars’ta anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi

Atatürk’ü anma programı Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenkler sunulmasıyla başladı. Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz tarafından sunuldu. Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve Atatürk’ün sesiyle 10. Yıl Nutku’nun 2 dakikalık banttan dinlenmesi ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından gönderilen mesajların okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler ve Atatürk’ün biyografisi okundu.

Öğrenciler tarafından Atatürk’ün Gençliği Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabının okunması ve Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler dinletisiyle sona erdi.

Düzenlenen anma törenine Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Kars Valiliği