Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Siyaset Analizi – Nahçıvan seyahatimiz ve Karabağ’ın kurtuluşu

Kamu Başdenetçisi Sayın ⁦Şeref Malkoç başkanlığında 10 Kasım’da Nahçıvan‘a resmi bir seyahat gerçekleştirdik. Programın Karabağ‘ın kurtuluş gününe denk gelmesi güzel bir tevafuk oldu.

Sokaklardaki tarihi anlara gençlerle birlikte şahitlik ettik.

Programda en önemli görüşme Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Âli Meclis Başkanı Sn. Vasif Talibov ile Sn. Malkoç arasında gerçekleşti.

Âli Meclis Başkanı Nahçıvan‘da Yürütmenin başı konumundadır. Başkan, Şeref Bey‘in onuruna ikametgahında heyete bir öğle yemeği ikramında bulundu.

Kamu Başdenetçisi Sn. Malkoç‘un Nahçıvan programının ev sahibi Özerk Cumhuriyet Ombudsmanı Sn. Bayramov Ulkar Hanımefendi, Kurumunda heyeti ağırladı.

Çok özel bir gündü. 30 yıl sonra Karabağ bağımsızlığına kavuşmuştu. Cadde ve sokaklar insan seliydi. Herkesin elinde Azerbaycan ve Türkiye bayrağı vardı. Bazı yerlerde Pakistan bayrağı da vardı.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Karabağ bizimdi, bizim oldu”, “Ya Allah Bismillah Alahu Ekber ana sloganlardı. Kalabalıkların ekseriyeti gençlerden ve çocuklardan oluşuyordu.

Türkiye’ye büyük bir sevgi ve minnettarlık, İran‘a aynı oranda öfke ve nefret vardı.

Sevgi, onur ve gururun yanı sıra gözyaşları da sel gibi akıyordu. Bütün halkın ilk uğradığı yer şehitliklerdi.

Âli Meclis’in Başkanı, Sn. Malkoç‘a Özerk Cumhuriyetin gözlemci sıfatına gerçek üyelik muamelesi yapmasından dolayı minnettarlıklarını ifade etti.

Nahçıvan şehir merkezinde muazzam bir şehircilik ve mimari ile karşılaştık.

Türk Cumhuriyetler Ombudsmanlar kurulunun Nahçıvan‘da toplanması konusunda anlayış birliğine varılarak program tamamlandı.

Nahçıvan Başkonsolosumuz Mehmet Emin Kiraz tüm programa Dilucu Hudut Kapısı‘dan  itibaren refakat etti.

Sağ olsunlar akşam da konutunda bir yemek ikramında bulundular.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER