Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Azerbaycan tezkeresi Meclis’te kabul edildi!

Azerbaycan’a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti “Evet’, HDP ise ‘Hayır’ oyu verdi.

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Azerbaycan’a asker gönderilmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşmeleri düzenlendi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, dört parti; AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti tezkerenin kabulü yönünde oy kullandı. HDP ise ret  verdi.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, önceki gün Haber Değer‘e yaptığı açıklamada, tezkerenin detaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirleneceğini söylemişti.

“Hem Azerbaycan ile aramızda anlaşma var hem de bu uluslararası anlaşmalara dayanarak bölgeye asker gönderiyoruz” diyen Şamil Ayrım, ardından “bu tezkerede en önemli noktalardan bir tanesi; Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarda göstereceği bir yerde merkezin kurulması. Aynı zamanda sivil birtakım görevlilerin de gönderilme durumu var. Anlaşmanın detaylarını Cumhurbaşkanı’nın bizzat kendisi tespit edecek. Zamanı, süresi, asker sayısı, hudutu gibi konular tamamen Cumhurbaşkanımızın belirleyeceği doğrultuda olacak. Tabi bu teskere Anayasanın 92. maddesine göre meclise getiriliyor. Bu madde yurt dışına asker gönderme şartlarını belirleyen bir madde. Ona dayanarak biz asker gönderiyoruz” ifadelerine yer vermişti.

İlgili Haber:  Şamil Ayrım Azerbaycan tezkeresi öncesi Haber Değer'e konuştu: Azerbaycan'ın bu savaşı kazanması coğrafyaya yeni bir dinamik katacak