Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bakan Soylu açıkladı: Ağrı ve Iğdır’daki çalışmalar Aralık’ta bitiyor, sırada Kars var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Allah nasip ederse Aralık ayının başında Ağrı ve Iğdır sınırındaki çalışmalarımızı programladığımız şekilde tamamlayacağız ve Kars sınırımıza başlayacağız” diyerek Türkiye’nin Doğu sınırının artık çok daha güvenli olacağı müjdesini verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı‘nda, il jandarma komutanlarının da katılımıyla video konferans sistemiyle düzenlenen “Jandarma Genel Komutanlığı 2020 Yılı Emniyet ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Bakan Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin sınır güvenliğine ciddi yatırımlar yapıldığını vurguladı. Suriye sınırına 911 kilometrelik modern güvenlik duvarı ve devriye yolu için 987 kilometre planlama yapıldığını hatırlatan Soylu, Ağrı ve Iğdır sınırlarındaki çalışmaların da Aralık ayının başında tamamlanıp ardından Kars sınırında çalışmaların başlatılacağını aktardı.

Süleyman Soylu konuya ilişkin, “sınır güvenliğine ciddi yatırım yaptık ki bu da Türkiye‘nin son yıllarda ürettiği en ciddi kapasitelerden birisidir. 911 kilometrelik Suriye sınırında modern güvenlik duvarı ve devriye yolu için 837 kilometre planlama yapılmıştı. Bunun sadece 5 kilometresi kaldı, geri kalanı tamamlandı. İran sınırımızda da toplam 142 kilometrede çalışmalar tamamlandı, diğer yerlerde devam ediyor. Allah nasip ederse aralık ayının başında Ağrı ve Iğdır sınırındaki çalışmalarımızı programladığımız şekilde tamamlayacağız ve Kars sınırımıza başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“KÖK KENEVİVİRDE ÇOK CİDDİ ARTIŞ VAR”

Öte yandan uyuşturucu trafiğini dikkatle takip etmek gerektiğini ve 2020’nin ‘neredeyse kök kenevir yılı’ olduğunu kaydeden Soylu, “bu yıl içinde 114 milyon kök kenevir ele geçirdik ki bunların piyasa değeri yaklaşık 29 milyar liradır. Geçen yıl ele geçen kök kenevir miktarı 42,2 milyon köktü. Çok ciddi bir artış var. Sahada sentetik uyuşturucuyu baskıladıkça burası artıyor.” diye konuştu.