Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Mahmut Esat Güven

Memlekete sayısız hizmet yaptık ama çoğu zaman ‘keşke iktidar olmasaydık’ diyorum

Ortada bir dava varsa, o davaya canını verebilecek samimi inananların da bulunması gerekir. Elbette ki sempatizanlarla birlikte, dava üzerinden makam, mevki ve servet sahibi olmak isteyenler de olacaktır. Lider ve çevresi davasını en iyi yaşayan, en iyi bilen, geleceği görebilen ve gerektiğinde ölümü göze alabilen, inançlı ve kararlı kadrolardan oluşur.
Hiçbir dava sahibi lider, davasını tek başına yayamaz. Tek başına düşmanlarıyla baş edemez. Peygamber Efendimiz (sav) dahi, İslam‘ı yayarken tek başına değildi. Yanında Hz. Ebubekir (ra), Hz. Ali (ra),
Hz Ömer (sav) gibi birçok sahabeler bulunuyordu.
Hz. Ali‘nin (ra) halifeliği döneminde Müslümanlar arasında bazı karmaşalar yaşanır. Bir sahabe Hz Ali‘ye (ra), “Neden diğer halifeler zamanında böyle şeyler olmuyordu da, bu kargaşalar sizin döneminizde başladı?” diye sorar.
Hz Ali (ra) sahabeye şöyle cevap verir, “Hz Ebubekir, Hz Ömer, Hz. Osman (ra) dönemlerinde onların yanında ben vardım. Benim yanımda ise hiçbiri yok.”
Peygamber Efendimizin (sav) etrafı sahabenin en ileri gelenlerinden, inançlı, cesur, fedakar, Halid Bin Velid gibi şehit olmak için tutuşanlardan çevriliydi.
Memlekete sayısız hizmetlerde bulunduk. Buna rağmen çoğu zaman keşke iktidar olmasaydık diyorum.
Etrafımız Müslümanlık adına sahtekarlarla, münafıklarla, sahte tarikat, hacı, hocalarla dolmazdı. Bu çevreler yüzünden İslam‘a zarar vermezdik. Vebal altına girmezdik. Partinin kuruluşunda bu kesimlerle mesafeli olacağımızı söyledik, ancak beceremedik. Aksine bu tür insanları yukarılara taşıdık ve servetlerine servet kattık.
Geçmişte parti büyüğü saydıklarımızı biraz sırtımızdan indirdik, başladılar kafamızı gözümüzü yarmaya. Onları indirdik de kimleri getirdik?
Makam sırası bekleyenler kim? Şakşakçılar, yalakalar, sağı solu belli olmayan ilkesizler…
Ne diyeyim, bende şaşırdım… Allah (cc) yardımcımız ola. AMİN
YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER