Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Siyaset Analizi – Siyasetin sıcak gündemi ve koronavirüste çalan alarm zilleri

Ülkemizdeki sıcak siyasi gündem, kovid-19 virüsü ile mücadelenin çok önünde… Yeni partilerin kuruluşu, yeni siyasi oluşumlar, istifalar, ihraçlar, parti disiplin kurullarına sevkler bu günlerde epey revaçta.

Seçime doğru mesafe alınırken, Cumhur ve Millet ittifakları, saflarını daha da güçlendiriyorlar. Aralarındaki rekabet, adeta bir meydan muharebesini andırıyor. AK Parti, MHP, BBP, Vatan Partisi Cumhur İttifakı‘na yeni ortaklar arayışında.

CHP’den ayrılması beklenen ‘Memleket Hareketi‘nin lideri Sayın Muharrem İnce, İYİ Parti‘den ihraç edilen Sayın Ümit Özdağ, Saadet Partisi ile son seçimlerden önce yollarını ayıran Sayın Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisi ve Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan’ın duyurduğu olası muhafazakar Kürt Partisi‘nin Cumhur blokuna katılmaları bekleniyor.

2018 seçimlerinde Millet (CHPİ+İYİ Parti+DP) İttifakı‘nda iken yerel seçimlerde ittifaktan ayrılan Saadet Partisi, AK Parti‘den ayrılan Sn. Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, yine AK Parti’den ihraç edilen Prof. Dr. Sn. Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’ninde bu blokla seçimlere girmesi yönünde yoğun bir görüşmeler trafiği söz konusu…

TBMM eski Başkanı Sayın Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu‘ndan istifası sağlandı. AK Parti, eski Diyarbakır Milletvekili Sayın İhsan Arslan’ı kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu‘na sevk etti.

HDP’nin durumu ise başka bir muamma… ‘CHP ile olan işbirliği, bir ittifaka mı evirilecek? Bölünecek mi? Her an bir kapatma davası ile karşı karşıya kalabilir mi?’ gibi sorularla muhatap şu anda.

Tüm bu gelişmeler kısa bir dönemde gerçekleşti. Önümüzdeki aylar ve yıllarda buna benzer bir çok siyasi gelişmeye hazır olmalıyız.

Bugün gelinen noktada, 30 bine yaklaşan kovid-19 vakası, 200‘e yaklaşmış ölüm vakasıyla karşı karşıyayız.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli‘de alarm zilleri en yüksek perdede çalıyor. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca bu illerde hastanelerdeki doluluk oranlarının yer yer % 75‘e vardığını açıkladı bugün.

Siyasetin gündemi şu anda ‘halk olarak yaşadığımız bu çetin virüs ve ekonomi buhranından nasıl kurtulacağımız’ olmalı…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER