Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş’ten cuma namazı öncesi önemli uyarı!

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, cuma namazı saatlerinde bazı camilerde yığılma meydana geldiğini belirterek, namazın soğuk havada bahçede kılınmaması adına herkesin kendi mahallesindeki camilere gitmeye özen göstermesi gerektiğini söyledi. Eviş aynı zamanda 65 yaş üstü vatandaşlara ve kronik rahatsızlığı bulunanlara da namazlarını evlerinde kılmalarını önerdi. 

Kars İl Müftüsü Yusuf

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Kıymetli Kars halkı; hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Cumanız mübarek olsun. Rabbim hastalık ve felaketlerden milletçe cümlemizi muhafaza eylesin.

Malumunuz üzere camilerde ibadet covit-19 hastalığı nedeniyle sosyal mesafe kuralına göre aralıklı olarak kılınıyor. Özellikle cuma namazında şehrin bazı camilerinde yığılma meydana gelmektedir. Bu durum da salgının daha da yayılmasına neden olmaktadır. Camilerin içi dolduğu zaman cemaatin cami bahçesinde namaz kılma mecburiyeti doğmaktadır. Bu nedenle cuma namazına gelecek olan cemaatin soğuk havada bahçede namaz kılmaması herkesin kendi mahallesindeki camilerde namaz kılmaya özen göstermesi gerekir.

Tüm dünyada olduğu gibi toplum olarak bizler de salgın hastalıkla büyük bir mücadele içindeyiz. Maske, mesafe ve temizliğe riayet etmenin yanında sağlığımız için alınan tüm tedbirlere uymak hepimizin vazifesidir. Bu süreçte risk altında olan 65 yaş üstü muhterem büyüklerimizden ve kronik rahatsızlığı bulunan kardeşlerimizden namazlarını evlerinde kılmalarını istirham ediyoruz. Unutmayalım ki tedbirlere riayet ettiğimiz müddetçe hem bu çetin imtihanımızdan başarıyla çıkacak hem de mükâfata nail olacağız inşallah!”