Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta bu köyde koronavirüs çok çetin geçti!

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Çetindurak köyü, pandemi sürecinde iki kez belirli aralıklarla karantinaya alındı. Köy muhtarı Bahattin Kara da bu süreçte köyde yaşananları Haber Değer’e anlattı.

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı

Kars‘ta bugüne kadar pek çok köy, koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Karantina süresi genellikle 14 gün olarak belirlense de duruma göre kimi köylerde bu süre çok daha uzadı. Yine bazı köyler, salgın sürecinde birden fazla kez karantinaya alınmak zorunda kaldı.

Kars‘ta pandemi ile mücadelenin en çetin geçtiği köylerden bir tanesi hiç şüphesiz Akyaka‘ya bağlı Çetindurak… Yaklaşık 30 hanenin bulunduğu bu köy, ilk olarak 17 Ağustos – 7 Eylül 2020 tarihleri arasında giriş-çıkışlara kapatıldı. 20 gün süren ilk karantinanın ardından, 21 Ekim‘de köye giriş ve çıkışlar tekrar yasaklandı. İkinci karantina ise yaklaşık 15 gün sonra sonlandırıldı.

“KÖYDEKİ HEMEN HERKES KORONAVİRÜSE YAKALANDI”

Karantina sürecini Haber Değer‘e anlatan Çetindurak köyü muhtarı Bahattin Kara, köyde yaşayan hemen herkesin koronavirüse yakalandığını ve hastalığı atlattığını aktardı. Kara‘nın açıklamalarına göre; bir kaç yaşlının dışında, köy halkı neredeyse ilaç dahi kullanmadan hastalığı ayakta atlattı.

Öte yandan Muhtar Bahattin Kara, karantina sürecinde köyün ihtiyaçlarının nasıl karşılandığına dair de bilgiler verdi. Akyaka Kaymakamlığının köyde 2-3 kişiyi görevlendirdiğini belirten Kara, köylünün ihtiyaçlarıyla bu kişilerin ilgilendiğini söyledi.

Karantina sürecinde hiçbir şekilde mağdur edilmediklerini ifade eden Bahattin Kara, “Devletimiz bu süreçte bizimle devamlı ilgilendi” dedi.