Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ermenistan’da sular durulmuyor: 4 Aralık’ta Paşinyan devri kapanıyor mu?

Karabağ’da Azerbaycan karşısında büyük bir yenilgi yaşayan Ermenistan’da, Nikol Paşinyan hükümeti köşeye sıkıştı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, hükümetin istifa etmesi ve geçici teknokrat bir hükümet ile en geç bir yıl içinde seçime gidilmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan Paşinyan’ın 4 Aralık’taki Rusya ziyaretinin ardından istifa edeceği yönünde iddialar gündeme geldi.

Karabağ'da Azerbaycan karşısında büyük

Yaklaşık 30 yıldır Ermenistan işgali altında olan Karabağ, 27 Eylül‘de başlayıp 10 Kasım‘a kadar süren çatışmalar neticesinde esaretten kurtuldu.

Azerbaycan halkı, topraklarına tekrar kavuşmanın sevincini yaşarken, Ermenistan’da ise yaşanan hezimetin faturası Nikol Paşinyan için çok ağır oldu.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Rusya’da bulunan Ermeni toplumu temsilcileri ile yaptığı toplantıda, Ermenistan hükümetine yönelik çok sert eleştirilerde bulundu.

“BUNA YOL AÇAN HÜKÜMET GİTMEK ZORUNDADIR”

Nikol Paşinyan’ın Dağlık Karabağ meselesi ile ilgili Azerbaycan ile anlaşma imzalamak zorunda kalması ve Ermenilerin Karabağ‘dan çekilmesini “büyük trajedi” olarak nitelendiren Sarkisyan, “Böylesine büyük bir trajedinin meydana geldiği herhangi bir ülkede çözüm vardır. Buna yol açan hükümet gitmek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Ülkedeki durumun seçimlerin yapıldığı iki yıl önceki durumdan çok daha farklı olduğuna dikkat çeken Sarkisyan, geçici ulusal birlik hükümeti kurulması ve erken seçime gidilmesini önerdi.

Bütün partilerin üzerinde uzlaşacağı teknokrat bir hükümet kurulmasını teklif eden Cumhurbaşkanı Sarkisyan, bu hükümetin 6 ay ya da 1 yıl çalışarak ülkeyi erken seçime götürebileceğini belirtti.

‘PAŞİNYAN 4 ARALIK’TA İSTİFA EDECEK’ İDDİASI

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan‘ın 4 Aralık’ta yapacağı Rusya ziyareti öncesi dikkat çeken bir iddia da ortaya atıldı. Paşinyan‘ın Putin ile görüşmesinin ardından istifa edeceği ve yönetimi Ermenistan’ın istihbarat eski şefi Artur Vanetsyan’a devredeceği öne sürüldü.

“AZERBAYCAN’LA SAVAŞACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Son olarak 44 günlük savaşının ardından yaşanan hezimet, Ermenistan‘da büyük bir otorite boşluğu yaratırken Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı son açıklamada, Azerbaycan‘la savaşacak gücümüz kalmadığı için anlaşma imzaladım” diyerek kendisini savundu.

Halkın askere gitmek istemediğini, seferberlik emrine uymadığını ve bu nedenle asker sıkıntısı yaşandığını da dile getiren Paşinyan, gidenlerin ise çatışmaya hazır olmadığını vurguladı.