Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ünlü anketçi Mehmet Ali Kulat’tan çok konuşulacak açıklamalar: Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül Cumhur İttifakı içerisinde yer alacak!

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, “bu sosyolojik bir kuraldır. Boşanan çiftler beraber yaşamazlar” diyerek, CHP’den kopan Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül’ün Cumhur İttifakı’nda yer alacağını söyledi. Kulat, yeni kurulacak Kürt partisine ve Gelecek ile DEVA partilerine ilişkin de çok konuşulacak iddialar dile getirdi.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu

Kanal 5‘te ekrana gelen ‘Siyaset Analizi’ programında Atıf Özbey‘in sorularını yanıtlayan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, yeni oluşumlara ve seçim ittifaklarına dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

CHP‘den kopan Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül‘ün Cumhur İttifakı içerisinde yer alacağını söyleyen Mehmet Ali Kulat, aynı zamanda önümüzdeki günlerde devletle barışık bir Kürt partisi kurulacağını ve bu partinin de Cumhur İttifakı‘na destek vereceğini belirtti. Kulat, Gelecek ve DEVA partilerinin de ilerleyen süreçte birleşme ihtimalleri olduğuna dikkat çekti.

“MUHARREM İNCE VE MUSTAFA SARIGÜL CUMHUR İTTİFAKI İÇERİSİNDE YER ALACAK”

Mehmet Ali Kulat, “bu sosyolojik bir kuraldır. Boşanan çiftler beraber yaşamazlar” diyerek CHP’den kopan Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül’ün Cumhur İttifakı’nda yer alacağını söyledi. Kulat, “ben bu yönde verilmiş bir karar olduğundan dolayı bunu söylemiyorum. Hem Muharrem İnce ile hem de Mustafa Sarıgül ile tanışıklığı olan bir insanım. Onların böyle bir kanaatleri olduğu için ya da böyle bir şeyi bana ifade ettikleri için söylemiyorum. Ben sosyolojik bir analiz yapıyorum. Diyorum ki ‘ana gövdeden kopmuş olan yeni bir parti, doğal olarak ana partinin içinde bulunduğu ittifakta yer almaz'” ifadelerine yer verdi.

AK Parti’den birileri tarafından Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül’e parti kurdurulduğu yönünde bir söylemi de asla kendisinin dile getirmeyeceğini vurgulayan Mehmet Ali Kulat, “böyle bir şeye ne hakkım ne de haddim var. Ben ‘sonuç itibariyle nereye yarar’ sorusu üzerinden analiz yapıyorum” dedi.

“HDP TABANINA HİTAP EDEN, DEVLETLE BARIŞIK BİR KÜRT PARTİSİ DOĞACAK”

Mehmet Ali Kulat, uzun süredir siyasetin gündeminde olan, yeni bir Kürt partisi kurulacağı iddialarına da değindi. “Önümüzdeki günlerde devletle barışık bir Kürt partisi bekliyorum” diyen Kulat, bu partinin de Cumhur İttifakı‘na destek vereceğini söyledi. Kulat, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti;

HDP tabanına hitap eden devletle barışık bir Kürt parti doğacak Bununla ilgili bir dizi çalışmalar var. Ben bununla ilgili Ayhan Bilgen falan diye bir isim de deşifre etmek istemiyorum. Bunun içerisinde Kürt olan ve Kürt olamayan, daha böyle Akdemisyen bir duruş ortaya koyan, devletle barışık bir Kürt parti kurulacak. Bu ne HDP gibi ne de HÜDAPAR gibi olacak. İkisinin dışında  biraz daha seküler Kürtlere hitap eden bir parti olacak. Ekonomi vs. söylemleri olan bir parti olacak. Bu da yine sonuç itibariyle Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer alacak. Yani Cumhur İttifakı, DEVA ve Gelecek partilerine kaybettiği ve bir kısmı da İYİ Parti’ye giden oylarını telafi etme adına karşı hamlelerde bulunacak.”

“GELECEK VE DEVA PARTİLERİNİN İLERLEYEN SÜREÇTE BİRLEŞME İHTİMALLERİNİ GÖRÜYORUM”

Öte yandan Mehmet Ali Kulat, AK Parti‘den koparak kurulan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi‘ne ilişkin de çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu. İki partinin kesinlikle seçim ittifakı yapacağını söyleyen Kulat, ilerleyen süreçte bu partilerin birleşme ihtimali olduğunu savundu. Yine CHP ve HDP’nin dışında kaldığı üçüncü bir ittifakın doğru bir hamle olmadığını ve böyle bir ittifakın oluşmayacağını da kaydeden Mehmet Ali Kulat, HDP‘nin dışarıda kalacağı şekilde bu partilerin Millet İttifakı çatısı altında toplanacağını dile getirdi.

Mehmet Ali Kulat, “ikisinin (Gelecek ve DEVA Partilerinin) ilerleyen süreçte birleşme ihtimallerini görüyorum. Seçim ittifakı kesin. Millet İttifakı içerisinde yer alacaklar. Ben üçüncü ittifakın hem çok doğru bir hamle olmadığı kanaatindeyim hem de olmayacağını düşünüyorum. Gelecek Partisi, DEVA Partisi, CHP, Saadet gibi partilerin hemen hepsinin üst yöneticileriyle, liderleriyle görüşen birisi olarak söylüyorum. Yeni bir ittifak kimse beklemesin. Millet İttifakı olarak devam edecekler. HDP dışında. Şimdilik öyle görünüyor.” dedi.

Mehmet Ali Kulat’ın konuk olduğu ‘Siyaset Analizi’ programının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.