Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu yıllık 29 milyon lira tasarruf sağlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni açılan Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolunun, seyahat süresini 46 dakikadan 25 dakikaya düşürdüğüne dikkat çekerek, “bu yol vakitten 25 milyon lira, yakıttan 4 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 29 milyon lira tasarruf sağlayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars’taki ‘Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu Açılış Töreni’ne, Vahdettin Köşkü‘nden canlı bağlantıyla katıldı.

Törendeki konuşmasında Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolunun, Kars‘ı bölgesel ticarette bir üst aşamaya taşıyacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınır kapıları güzergahında olan ve çoğunlukla ağır taşıt trafiğine hizmet verecek yol, bu özelliğiyle de dış ticaretimize önemli katkılar yapacaktır. Karakurt-Horasan yolunun devreye girmesiyle, komşu ülkelerle ticarette artık bölünmüş yol standardında kesintisiz ulaşım hizmetine kavuşmuş oluyoruz. Seyahat süresini 46 dakikadan 25 dakikaya düşüren yol, vakitten 25 milyon lira, yakıttan 4 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 29 milyon lira tasarruf sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Yolun açılmasıyla birlikte tarihi İpekyolu güzergahındaki en önemli merkezlerden olan Kars‘ın cazibesinin daha da artacağını kaydeden Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını tebrik etti ve ardından işçisinden mühendisine, resmi kurumlarından yüklenici firmaya kadar bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının devamında şunları dile getirdi;

“KARSLIYA DA BU YAKIŞIR ZATEN”

“Kardeşlerim Hz. Mevlana “iki şey mühimdir’” diyor. Bunları da “okyanus gibi bol haysiyet ile Elif gibi dimdik şahsiyet” olarak ifade ediyor. Haysiyet ve şahsiyet sahibi olmak, hayatta başarının anahtarıdır. Ticaretten siyasete, her alanda insan şahsiyeti ve haysiyeti ile var olur, itibar kazanır. Zaten Karslıya da bu yakışır. Bu ikisinin kaybolduğu durumlarda ise savrulma kaçınılmazdır. Tarih boyunca haysiyetini ve şahsiyetini yitiren kişi ve toplumlar, kendilerini hep zillet çukurunda bulmuşlardır.”

“BENİM DE DEDEM SARIKAMIŞ’TA DONARAK ŞEHİT OLDU”

“Türkiye ve Türk milleti olarak, yaşadığımız onca saldırıya ve ihanete rağmen Allah’a hamdolsun böyle bir yanlışa düşmedik. Bin yıllara sari geçmişimizde ne haysiyetimizden ne de şahsiyetimizden asla taviz vermedik. Tehditler karşısında sinen, pusan, eğilip bükülenlerden olmadık. Hep dik durduk, sağlam durduk. Yeri geldi Çanakkale’de gencecik evlatlarımızı toprağa verdik. Yeri geldi İstiklal Harbimizde tüm Anadolu’yu kıyama kaldırdık. Yeri geldi 15 Temmuz’da tanklara meydan okuduk. Yeri geldi işte benim de dedem Sarıkamış’ta donarak kucağında tüfeğiyle şehit oldu. Rize’den Sarıkamış’a… İşte bu millet böyle cengaver bir millet.”