Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nahçıvan koridoru açıklaması: En çok faydayı görecek yerlerin başında Kars geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, “Nahçıvan ile Azerbaycan arasındaki bağlantıyı sağlayacak koridorun açılmasıyla, artık kardeşlerimizle doğrudan kara bağlantısına da sahip olacağız. Bu bağlantıdan en çok faydayı görecek yerlerin başında Kars geliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan-Nahçıvan koridoruna ve Dağlık Karabağ meselesinde yaşanan son gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

‘Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan ile Azerbaycan arasındaki bağlantıyı sağlayacak koridorun açılmasıyla, artık kardeşlerimizle doğrudan kara bağlantısına da sahip olacağız. Bu bağlantıdan en çok faydayı görecek yerlerin başında Kars geliyor.” ifadelerini kullandı.

“KARABAĞ’DA KAZANILAN ZAFER, AZERBAYCAN’A ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR”

Azerbaycan‘ın 30 yıllık işgalin ardından öz topraklarına kavuşmasının sevincini yaşadığını belirten Erdoğan, Karabağ‘da kazanılan zafer hem uluslararası hukuk hem diplomasi hem de askeri açıdan Azerbaycan‘a anasının ak sütü gibi helaldir. Bir kez daha altını çizerek tekrarlamakta fayda görüyorum. Azerbaycan kimsenin toprağına el uzatmamış, kimseye saldırmamış, Birleşmiş Milletler ve AGİT kararlarına rağmen 30 yıl boyunca işgal altında tutulan topraklarını azad etmiştir. Bunu da Ermeniler gibi sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef alarak değil, meşruiyet çerçevesinde kalarak gerçekleştirmiştir.” dedi.

“KARAR, SKANDALIN ÖTESİNDE TAM BİR FECAATTİR, FELAKETTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda Fransa Parlamentosu’nun Karabağ‘ı bağımsız devlet olarak tanımasını da sert sözlerle eleştirdi. MİNSK Grubu eş başkanı Fransa‘nın önceki gün parlamentosunda aldığı karar, skandalın ötesinde tam bir fecaattir, felakettir” diyen Erdoğan, ardından sözlerine şöyle devam etti;

“Kardeşim İlham Aliyev‘in dediği gibi, Fransa şayet Ermenileri bu kadar seviyorsa, kendi topraklarından Marsilya‘yı onlara verebilir. Fakat hiçbir devletin bir diğer devletin egemenlik haklarına bu derece alçakça saldırması kabul edilemez. Suriye’den Libya‘ya kadar her yerde benzer yaklaşımlar içinde olan Fransa, bu kararla çözümün değil sorunun bir parçası olduğunu, hiçbir yerde objektif görev yapamayacağını ispatlamıştır.”

İlgili Haber:  Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu yıllık 29 milyon lira tasarruf sağlayacak!