Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Mahmut Esat Güven

Sen merhamet edeceksin ki Allah da sana merhamet etsin

Dinimiz İslam, merhamete dayalı bir dindir. İslam‘ın ön gördüğü merhamet, tüm canlıları içine alacak kadar geniş kapsamlıdır.

Peygamber Efendimiz (sav), yüzüne damga vurulan bir eşeği görünce, “Bu hayvanı dağlayana Allah lanet etsin” buyurmuştur.

Hz. Peygamber (sav), bir hadisinde ise kötü yola düşmüş bir kadının, susuzluktan ölmek üzereyken bir köpeğe su vermesi neticesinde Allah tarafından bağışlandığını duyurmuştur.

Başka bir hadiste ise Peygamber Efendimiz (sav), bir kadının kedisini açlıktan ölmeye mahkum etmesi üzerine, cehenneme atılmayı hak ettiğini bildirmişlerdir.

Günümüzde uluslararası tekelci sermaye sadece ekonomik olarak değil, sosyal, kültürel, siyasi, askeri ve dini konularda da dünyaya hakimdir. Amaçları para kazanmak… Para kazansınlar da ne olursa olsun. Onlar ne bir dini, ne de ahlaki değere sahiptirler.
İnsanları öldürmek, nifak yaymak, Allah‘a şirk koşmak, şeytanla birlikte Allah‘ın yarattığı her canlıya kıymak, dağları, taşları, denizleri yok etmek, onların başlıca görevleridir. Kendi güçlerini Allah‘a şirk olarak koşarlar, zalimliklerine devam ederler.

Kendilerinin inancı olmadığı için herkesi kendileri gibi sahipsiz sanırlar. Göklerin, yerin, denizlerin, canlı, cansız her şeyin bir sahibi olduğunu akıllarına dahi getirmezler. Menfaatleri icabı Allah‘ın yarattığı her şeyi tahrip ederler.

Mazlumların sığınacağı tek kapı ise Allah‘ın (cc) kapısıdır.

Peygamberimiz (sav), Allah (cc) ile mazlumlar arasında bir perde bulunmadığını söylüyor. Allah (cc) elbette bu zalimlikleri cezasız bırakmaz. Son dönemlerde yazdıklarımıza paralel birçok günahlar işlenmiş, Allah (cc) bu günahların muhataplarını cezalandırmış ve cezalandırmaya da devam ediyor. Ancak insanoğlu gözü kör, kulağı sağır gerçekleri görmek istemiyor.

Ormanlar yok ediliyor, sel felaketi baş gösteriyor. Suyu çok içiyorsunuz deniliyor, develer öldürülüyor. Sanki yeryüzünde ne varsa kendilerininmiş gibi… Hayvanların yeryüzünde hiçbir hakları yokmuş şeklinde davranıyorlar. İstediğin zaman hizmetinde kullan, hizmetini ettirirken onunda bir canlı olduğunu görmezden gelip döverek, söverek güçten düşene kadar çalıştırmak büyük bir günahtır.

Hayvanlara iyi davranmak, onları iyi beslemek, onları sevmek gerekir. Allah‘ın (cc) iradesi onları bizim yerimizde, bizi onların yerinde yaratmış olabilirdi. İnsan olarak çok şükretmeli, hayvan nasıl hayvan olmanın gerekleri gibi davranıyorsa, bizimde insan olarak Allah‘ın (cc) bize gösterdiği yolda insani değerlere göre yaşamamız gerekir.

Bazı insanlarımız dertleri, korktukları, talepleri karşısında Allah‘a (cc) sığınmaları gerekirken, büyücülere sığınıyorlar. Onlardan medet umuyorlar. Onlara “derin hoca” diyerek, gözlerinde şirke varıncaya kadar büyütüyorlar. Çünkü onlar taleplerini, korkularını Allah‘tan yardım istemek , Allah’a sığınmak yerine, bu şarlatanlardan yardım isteyip, onlara sığınıyorlar.

Büyüyü yapan da yaptıran da büyük günah işliyorlar. Bu dünyada derin hoca efendiyi zengin edip kazandırmak, ahirette ise beraber yanmak var. Bugünlerde haberlerde sıkça izlediğimiz haberlerden biri de küçük kedi ve köpek yavrularının patilerinin kesilip, ölüme terk edilmeleridir.

Neymiş, derin deyyus demiş ki; bana yavru köpeğin ön patilerini kesip getirirsen evlenirsin, çocuğun olur, çok para kazanırsın, oğlan iş bulur, düşmanının sidiğini bağlarım, düşmanının anasını sana yollarım…

Yine benimkiler geldiler; it oğlu it diyeceğim, ite yazık, küçük yavrusuna dahi yaşama hakkı vermiyoruz.

Aç bırakıyoruz, durduğu yerde tekme atıyoruz, çuvallara doldurup çöpe bırakıyoruz, çöpe gelip yavrusuna ekmek götürmek isteyen anneyi zehirliyoruz. Üstüne üstlük birde hayvanın ırzına geçip öldüren şerefsizler var.

Hayvanların korunması konusunda devletimiz de duyarsız. 3-5 kuruş para cezasıyla işi kapatıyoruz. Neyse gelelim bizim deyyus büyücüye, göz göre göre insanları dolandırıp büyük servetler elde eden bu şerefsizlere karşıda çıt yok…

Maskeyi takmadık ver şu kadar, 2 dakika dışarıdan eve gitmeye geç kaldık, ver bu kadar…. Ya bu deyyuslar? Onlara dokunmak olmaz, onlar seçim zamanı işe yarıyorlar. İpi düğüm attı mı, benim işim tamam…. Adamın ne zararı var? İnanmıyorsan gitme.

Ben inanıyorum, benim bir sürü olmayacak işimi halletti.. Yavru kediler, yavru köpekler mi? Si..tir et kendi balamızla çok ilgilenebildik, kaldı itin, pişiğin balası?

Sen yerdekine, göktekine merhamet edeceksin ki, Allah da sana merhamet etsin. Selamlar

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER