Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Vali Öksüz’den önemli uyarı: Kars’ta da vaka ve hasta sayısı yükselişte!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Kars’ta da vaka ve hasta sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Vali Türker Öksüz, vatandaşları maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulması ve doğum günü, mevlid, taziye, yılbaşı kutlaması, akraba-komşu ziyaretleri gibi toplantılar yapılmaması konusunda uyardı. 

Tüm dünyada olduğu gibi

Türker Öksüzün açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir.

“ÜLKEMİZDE VE İLİMİZDE DE VAKA VE HASTA SAYILARINDA YÜKSELİŞ OLDUĞU GÖRÜLMEKTE”

Gelinen aşamada son dönemde koronavirüs salgınının yayılımında tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı, ülkemizde ve ilimizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş olduğu görülmektedir.

Bilinmelidir ki, salgınla mücadelenin başarılı olması, alınan etkin tedbirlere ve tüm vatandaşlarımızın sorumluluk anlayışıyla bu tedbirlere titizlikle uymasına bağlıdır. 

“TAZİYE, KUTLAMA VE ZİYARETLERİN DÜZENLENMEMESİ BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

Bu bağlamda; kalabalık insan topluluklarının bir araya gelmesine sebep olacak özellikle doğum günü, mevlid, taziye, yılbaşı kutlaması, akraba ve komşu ziyaretleri gibi toplantıların düzenlenmemesi büyük önem arz etmektedir.  

Tüm vatandaşlarımızı alınan tedbirlere ve özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uymaya çağırıyorum. El ele verdiğimizde, birlik-beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. İnşallah, bu salgını da el birliğiyle önümüzdeki günlerde yeneceğimize inanıyorum.”