Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında gururla dalgalanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “44 gün süren çetin mücadeleler neticesinde hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında gururla dalgalanıyor. Milletimiz ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz ile birlikte bütün Türk dünyası, 30 yıllık adaletsizliğe son verilmesinin sevincini yaşıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın gerçekleştirilecek Zafer Geçidi Töreni‘ne katılmak üzere Azerbaycan‘a hareket etti.

Seyahat öncesinde bir basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan‘ın kendi topraklarında 44 günlük destansı bir mücadele verdiğine dikkat çekerek, “44 gün süren çetin mücadeleler neticesinde hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında gururla dalgalanıyor. Milletimiz ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz ile birlikte bütün Türk dünyası, 30 yıllık adaletsizliğe son verilmesinin sevincini yaşıyor” dedi.

Aynı zamanda bu süreçte Türkiye‘nin de Azerbaycan‘a tam destek verdiğine işaret eden Erdoğan, “Ortak tarih, kültür, inanç ve dil birliğimizin gereği ne ise onu yaparak Karabağ‘ın ve diğer işgal altındaki Azerbaycan topraklarının özgürlüğüne kavuşmasına katkı sağladık” diye konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları;

“Aziz kardeşim Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev‘in davetine icabetle Azerbaycan‘a resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Bakü’ye hareket edeceğiz. Malumunuz şanlı Azerbaycan ordusu, Ermenistan‘ın başlattığı saldırıların ardından işgal altındaki Karabağ ve etrafındaki topraklarını kurtarmak üzere başarılı bir harekat gerçekleştirdi. Kendi topraklarında verdiği 44 günlük destansı bir vatan muharebesi sonucunda Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ‘ı işgalden azad eyledi. Cumhurbaşkanı Aliyev‘in dirayetli liderliği ve Azerbaycan ordusunun kahramanlığı bu başarının kazanılmasındaki başlıca etkendir. Bu süreçte Azerbaycan halkı da tam bir dayanışma sergileyerek hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır.

“SAVAŞ ŞARTLARINDA DAHİ TÜRK VE MÜSLÜMAN OLMANIN GEREKTİRDİĞİ ASALETTEN TAVİZ VERMEYEN AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİ TEBRİK EDİYORUM”

Ermenilerin sivilleri hedef alan kalleş saldırılarına rağmen Azerbaycan, haklı mücadelesine gölge düşürmemiştir. Savaş şartlarında dahi Türk ve Müslüman olmanın gerektirdiği asaletten taviz vermeyen Azerbaycanlı kardeşlerimi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Canları pahasına Dağlık Karabağ‘ı işgalden kurtaran aziz şehitlerimize Allah‘tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.

“ORTAK TARİH, KÜLTÜR, İNANÇ VE DİL BİRLİĞİMİZİN GEREĞİ NE İSE ONU YAPARAK AZERBAYCAN TOPRAKLARININ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASINA KATKI SAĞLADIK”

44 gün süren çetin mücadeleler neticesinde hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında gururla dalgalanıyor. Milletimiz ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz ile birlikte bütün Türk dünyası, 30 yıllık adaletsizliğe son verilmesinin sevincini yaşıyor. Türkiye olarak biz de ilk günden itibaren Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı mücadelesine elimizdeki tüm imkanlarla destek verdik. Ortak tarih, kültür, inanç ve dil birliğimizin gereği ne ise onu yaparak Karabağ‘ın ve diğer işgal altındaki Azerbaycan topraklarının özgürlüğüne kavuşmasına katkı sağladık.  Böylece milletimizi tek parti CHP‘sinin 1944 yılında Boraltan Köprüsü‘nde ülkemize yaşattığı utançtan da kurtarmış olduk.

“AZERBAYCAN HALKININ HAKLI SEVİNCİNE ORTAK OLACAĞIZ”

Can Azerbaycan‘a olan desteğimiz bundan sonra da devam edecektir. Yarın Bakü‘de düzenlenecek zafer törenlerine iştirak ederek Azerbaycan halkının haklı sevincine birlikte ortak olacağız. Ziyaretim sırasında gerçekleştireceğimiz görüşmelerde önümüzdeki süreçte atılacak adımlara ilişkin fikir alışverişinde bulunacağız.

“AZERBAYCAN İLE ÇOK GENİŞ YELPAZEDE İLİŞKİLERİMİZ MEVCUTTUR”

Bakü‘yü son olarak 25 Şubat 2020 tarihinde Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi toplantısı vesilesiyle ziyaret etmiştim. Aradan geçen süre zarfında ikili ilişkilerimizde kaydedilen aşamaları ve mevcut durumu sayın Aliyev ile birlikte ele alacağız. Kaldı ki bu süre içerisinde sık sık telefon diplomasisiyle zaten hep bir arada olduk. Azerbaycan ile savunma sanayi alanındaki iş birliğinden güvenliğe ve terörle mücadeleye, enerjiden ekonomi ve ticarete kadar çok geniş bir yelpazede ilişkilerimiz mevcuttur.

“TOPRAKLARIN YENİDEN İMARI SÜRECİNDE DE AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Azerbaycan‘ın kazandığı zafer işbirliğimizin daha da ilerletilmesine zemin hazırlamıştır. İşgal edilen topraklarının yeniden imarı sürecinde de Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olacağız. Bu vesile ile salgınla ortak mücadele çalışmalarını da gözden geçireceğiz. Tüm bu alanlarda iş birliğimizi veya geliştirmenin yollarını ele alırken ileriye dönük zemin teşkil edebilecek değerlendirmelerde de bulunacağız. Azerbaycan ile gerçekleştireceğim ziyaretin ‘tek millet iki devlet’ şiarını temel alan ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”