Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Aliyev ve Erdoğan’dan Ermenistan’a net mesaj: Sınır kapıları tekrar açılabilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ortak basın toplantısında, Ermenistan ile ilişkilerin yeniden düzeltilmesi ve Türkiye-Ermenistan sınır kapılarının yeniden açılması adına önemli mesajlar verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, konuşmasında bölgede yeni bir iş birliği platformu oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, eğer asılsız iddialarından vazgeçerse Ermenistan‘ın da bu platform içerisinde yeri alabileceğini belirtti.

“BİZ BU DÜŞMANLIĞA SON VERMELİYİZ”

İlham Aliyev, “Bu, çok taraflı platform olabilir ve tüm katılımcı ülkeler bundan faydalanır. Geleneksel Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan iş birliği var. Azerbaycan-Rusya-İran iş birliği var. Türkiye-Rusya-İran iş birliği var. Tüm bu iş birlikleri platformlarını birleştirerek, tek bir platform gibi sunabiliriz. Ermenistan yönetimi, savaştan doğru sonuç çıkarırsa ve kendi asılsız iddialarından vazgeçerek geleceğe bakarsa, o zaman onların da bu platformda yeri olabilir. Biz iş birliğine açığız. Biz bu sayfayı kapatmalıyız. Biz bu düşmanlığa son vermeliyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Aliyev‘in ‘altılı platform’ önerisini çok önemsediğini dile getirdi.  Türkiye‘nin Ermenistan halkına bir kininin olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan‘ın olumlu adımlar atması durumunda sınır kapılarının da tekrar açılabileceğini belirtti.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Neydi o altılı platform? ‘Rusya-Türkiye-Azerbaycan-İran-Gürcistan eğer kabullenir, uyarlarsa Ermenistan da bu platformun içerisinde yer alabilir. Böylece altılı platformla bir bölgesel barışı tesis edelim’ dendi. Şimdi bölgesel barışın bu bölgedeki ülkelere getireceği yükler vardı. Bu yüklerin altyapı, üstyapı, siyasi, bunun yanında diplomatik birçok yüklediği görevler vardı.”

“KAPILARIMIZI ERMENİSTAN’A KAPATALIM DİYE BİR DERDİMİZ YOK”

“Bugün de yine kardeşime söyledim. Eğer bu konuda olumlu adım atıldığı takdirde biz de kapalı olan kapılarımızı açarız. Yeter ki bu olumlu adımlar atılmış olsun. ‘Kapılarımızı Ermenistan‘a kapatalım’ diye bir derdimiz yok. Çünkü biz barışın güvercinleri olmak istiyoruz, barışın adımlarını yapmak istiyoruz. Bizim Ermenistan halkına bir kinimiz yok. Sıkıntı Ermenistan‘ın yönetimiyledir. Benim ülkemde 100 bini aşkın Ermeni vatandaşım var.”

Türkiye, 328 kilometre sınırı bulunan Ermenistan‘ın Dağlık Karabağ‘daki işgalci tutumuna tepki göstererek, 3 Nisan 1993‘te Ermenistan ile sınır kapılarını tek taraflı kapatmıştı.

İlgili Haber:  Bakan Çavuşoğlu müjdeyi verdi: Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat dönemi