Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ermenistan ile sınır kapıları açılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’dan dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenistan ile sınır kapılarının açılabileceğine tekrar dikkat çekti. Rusya lideri Putin’in de bundan çok memnun olduğunu ifade eden Erdoğan, İlham Aliyev’in de bu karara olumsuz bakmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kafkasya‘da Türkiye, Rusya, İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan‘ın yer alacağı bir platform üzerine çalıştıkları, 1993′te Dağlık Karabağ‘daki Ermenistan işgali nedeniyle kapatılan Türkiye-Ermenistan sınırının tekrar açılabileceği sinyalini bir kez daha verdi.

Azerbaycan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Üzerinde çalıştığımız altılı platform herkes için kazan-kazan imkânı sağlayacak bir girişimdir. Ermenistan da bu sürece katılır ve olumlu adımlar atarsa Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde de yeni bir sayfa açılabilir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından sözlerine şöyle devam etti;

“Sayın Putin buna olumlu yaklaşıyor. Aramızdaki telefon görüşmesinde, benim kanaatimin ne olacağını sordu. Ben de ‘Sayın İlham Aliyev buna olumlu yaklaştıktan sonra benim açımdan da buna olumlu yaklaşmak önemlidir’ dedim.”

“İLHAM ALİYEV KARDEŞİMİZ DE ‘SİZ NE DERSENİZ BEN ONA UYARIM’ DEDİ”

“Hatta burada Gürcistan da gündeme geldi. Kendilerine, buradaki basın toplantısında da ifade ettiğim gibi, ‘Eğer Ermenistan bu süreci olumlu istikamette geliştirecek olursa, biz kapalı olan kapılarımızı da Ermenistan‘a açarız. Çünkü bizim tek derdimiz, özellikle halklar arasındaki bölgesel barışa bir destek sağlamaktır. Burada da biz bölgesel barışı düşünüyorsak, bunu ele alıyorsak ve bu altılı platform bunu getirecekse, bize düşen görev de zaten bu kapıları açmaktır.’ dedik. Sayın Putin de bundan çok çok memnun oldu. İlham Aliyev kardeşimiz de ‘Siz ne derseniz ben ona uyarım’ dedi. Bu şekilde mutabık kaldık.”

İlgili Haber:  Aliyev ve Erdoğan'dan Ermenistan'a net mesaj: Sınır kapıları tekrar açılabilir!