Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sözleşme imzalandı: ‘Yeşil Iğdır’ için 3 önemli proje

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) mali desteğiyle Iğdır Belediyesi tarafından kent merkezindeki 8 dönüm arazi üzerine 3 yeni sosyal yaşam alanı yapılacak.

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA)

 Serhat Kalkınma Ajansı’nın, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-6 kapsamında mali destek almaya hak kazanan projelerin sözleşmeleri imzalanmaya başlandı. İlk sözleşme SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir  ile Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Öcal arasında imzalandı.

Taşdemir, belediyenin program kapsamında sunduğu “Iğdır, SERKA İle Yeşilleniyor” projesinin hayırlı olmasını diledi.

“Yeşil Iğdır” olarak bilinen kent, SERKA’nın üç projesiyle daha da yeşillenecek. Proje kapsamında, kent merkezindeki Kanuni, Mehmet Akif Ersoy ve Kazım Karabekir Caddeleri mevkiinde 8 dönümlük arazi üzerine çok amaçlı 3 sosyal yaşam alanı ve park yapılacak.

Parklarla birlikte oluşturulacak 5 dönümlük yeşil alana yaklaşık bin adet ağaç dikilecek. Yaklaşık 2 milyonluk proje bütçesinin 1,5 milyonu Serhat Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.

Proje kapsamında yapılacak parklarda, kent merkezinde yaşayan sakinlerin spor yapabileceği, boş zamanlarını daha kaliteli geçirebilecekleri kondisyon aletleri, oturma bankları, kamelyalar ve çocuklara yönelik de oyun grupları yer alacak.

Proje ile kent sakinlerinin yaşam kalitesinin arttırılarak dengeli ve sağlıklı bir çevrenin oluşturulması ve projenin kentin sosyo-kültürel yaşamına katkı sunması amaçlanıyor.