Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Mahmut Esat Güven

Bütçe görüşmelerinde bütçe görüşülmedi!

2021 yılı bütçesi, TBMM‘de oylanarak kabul edildi. Uzun uzun yapılan görüşmeleri, muhalefet partileri maksadından saptırılarak, şova dönüştürmek istendi ve amaçları da belli ölçüde gerçekleşti.
Bütçe görüşmelerinde bütçeden ziyade başka konular görüşüldü. Bu görüşmeler Meclis TV tarafından canlı olarak yayınlandı.
İktidar ve muhalefete ait birçok milletvekili, Meclis TV‘nin bu canlı yayınlarını seçmenlerine ve parti üst yönetimlerine mesaj verebilmek için bir fırsat bildiler, oturumları şova çevirmek istediler. Karate gösterilerinde bulunup, bol bol küfür ettiler. Hatta bazı basın organları, bütçe görüşmeleri esnasında çocukların Meclis TV‘den uzak tutulmasını söyledi.
Meclis tartışmaları zaman zaman Meclis dışına taştı. Bu tartışmalara genel başkanlar da dahil oldular. Ülkenin içinde bulunduğu ağır şartlarda keşke bu tartışmalar yaşanmasaydı. Millet bu tartışmaları hayretle izledi.
Bence milletin gözü önünde yapılan bu kavga ve küfürlerden sonra, hiçbir parti için işin kazananı olmadı, olamaz da…
Millet, Meclisten birlik ve beraberlik içerisinde sorunlarının halledilmesini bekliyor. Oysa bütçe görüşmeleri, Türkiye‘deki siyasetin seviyesini ve bu seviyeyle de bir yere varılamayacağını göstermiştir.
Halk kızgın… TBMM Başkanlık Makamı, TBMM‘nin bu durumunu halkın nasıl değerlendirdiğini bizzat halk içinde yapacağı çalışmalarla değerlendirmeli ve grubu bulunan partilerle bir araya gelinerek TBMM iç tüzüğü yeniden değerlendirilmelidir.
TBMM‘nin ve milletvekillerinin itibarı, halk nezdinde layık olduğu şekilde korunmalıdır.
Şov veya samimi bir şekilde soru soran, cevap veren veya oturduğu yerden konuşmacı vekillere müdahale eden diğer vekiller söylediklerine dikkat etmelidirler.
Çünkü sarf edilen bir kelime olsa dahi muhalefet bir kelime üzerinden roman yazabiliyor. Başkada bir işe yaradıkları yok zaten…
İktidar milletvekillerinin en önemli görevi, ülkenin bu ağır şartlarında hükümetin dedikodulardan, yalandan uzak, rahat bir şekilde çalışmasını sağlamak olmalıdır.
İktidar zaten içte ve dışta ağır bir yük altıda iken yükün üzerine yük koymak doğru değildir. Bu konu ise ehliyetle ilgili ayrı bir konudur.
2021 bütçesi milletimize hayırlı olsun.
YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER