Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail açıklaması: Münasebetler çok daha farklı olabilirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail ile istihbari noktada münasebetlerimiz zaten kesilmiş değil, devam ediyor. Burada en tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. En tepe noktada bu tür sıkıntılar olmamış olsa İsrail ile münasebetler çok daha farklı olabilirdi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev‘in Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi adına arabuluculuk yaptığı iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan da dikkat çeken bir açıklama geldi.

Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin İsrail ile Türkiye‘nin son dönemde ilişkileri yeniden tesis etmeye başladığı yönündeki haberlere yorumunuz nedir?” şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi;

“Bizim İsrail ile istihbari noktada münasebetlerimiz zaten kesilmiş değil, devam ediyor. Burada en tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz bazı ülkelerle olduğu gibi. Zaten en tepe noktada bu tür sıkıntılar olmamış olsa İsrail ile münasebetler çok daha farklı olabilirdi.”

“İSRAİL’İN FİLİSTİN POLİTİKALARINI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

“Bir de tabii İsrail‘in özellikle Filistin politikası, Türkiye ile adeta bizim kırmızı çizgimizdir. İsrail‘in Filistin politikalarını kabul etmemiz mümkün değil. İsrail‘in Filistin‘deki kardeşlerimize karşı takındığı tavrı kabul etmemiz mümkün değil. Onun oradaki acımasız davranışları ve Filistin topraklarına yönelik takındığı tavırları kabul etmemiz mümkün değil. Bu bizim ne adalet anlayışımıza, ne ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik yaklaşım noktasında bizim İsrail ile ayrıştığımız noktadır. Yoksa biz gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım.” 

Türkiye ile İsrailDağlık Karabağ‘da yaşanan savaşta Azerbaycan‘ın Ermenistan‘a karşı galip gelmesinde önemli roller üstlenmişti.

İlgili Haber:  Flaş iddia: Aliyev, Türkiye ile İsrail arasında arabuluculuk mu yapıyor?