Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Flaş iddia: Aliyev, Türkiye ile İsrail arasında arabuluculuk mu yapıyor?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için arabuluculuk yaptığı iddia edildi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in

Türkiye ile İsrail, Dağlık Karabağ‘da yaşanan savaşta Azerbaycan‘ın Ermenistan‘a karşı galip gelmesinde önemli roller üstlenmişti.

Axios‘un diplomasi muhabiri Barak Ravid’in üst düzey İsrailli yetkililerden aktardığına göre; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ile İsrail arasında normalleşme sürecinin başlatılması için arabuluculuk yapıyor.

Yetkililer, Aliyev‘in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son görüşmesinde, İsrail ile yaşanan gerilimi gündeme getirdiğini aktardı.

“ERDOĞAN OLUMLU YANIT VERDİ”

Yetkililere göre; Aliyev‘in danışmanları İsrailli meslektaşlarına, Erdoğan‘ın ilişkileri normalleştirme fikrine olumlu yanıt verdiğini bildirdi.

Yetkililere göre Aliyev‘in danışmanları, Erdoğan‘ın geçmişte İsrail hakkında sarf ettiği sert sözlere rağmen İsrail karşıtı olmadığını ifade ederek, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın, İsrail‘e karşı artık görevde olmayan yardımcıları tarafından kışkırtıldığını öne sürdü.

Ravid‘e konuşan bir yetkili, Aliyev ve kıdemli danışmanları, her iki iyi dostun – Türkiye ile İsrail – ilişkilerinin normale dönmesini görmek istediklerini ve bunun gerçekleşmesi için yardıma hazır olduklarını belirttiler” ifadelerini kullandı.

İsrail ve Azerbaycan dışişleri bakanlıkları, iddialara ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak: Sputnik