Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Muhterem İnce’den flaş açıklama: Ayhan Bilgen şehir dışındayken Kars Belediyesini örgüt tarafından görevlendirilen kişi yönetiyordu!

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Ayhan Bilgen’in 536 günlük Belediye Başkanlığı görevi sürecinde 281 gün şehir dışına çıktığını ifade ederek, “O olmadığı süre içerisinde görevi kim yürüttü? Örgüt tarafından görevlendirilmiş eş başkan sıfatıyla yerine bakan, belediye eş başkanı. Durum bu, tablo bu ve gelinen nokta bu. Her şey açık ve net.” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere Kars‘a geldi.

Muhterem İnce‘yi Harakani Havalimanında karşılayan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, aynı zamanda gün içerisinde İnce‘ye brifing verdi.

Değerlendirme toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Türker Öksüz‘ün dağınık durumda, borçlu ve kirli bir şehir ortaya koyan bir belediye devraldığını dile getirdi.

İnce, “Belediye Başkan Vekilimiz, Valimiz yaklaşık 2,5 ay önce bu görevi devraldı. Ve 2,5 aydır belediye hizmetlerini buradan yönetiyor, koordine ediyor. 2,5 ay önce devraldığı belediye nasıl bir belediyeydi? Tamamen asli görevlerini yerine getiremeyen, dağınık bir durumda olan, borçlu ve kirli bir şehri ortaya koyan bir belediyeydi. Bu şartlar altında belediye başkan vekilimiz bu belediyeyi teslim aldı ve 2,5 ay gibi bir sürede yaptığı çalışmalarla buradaki hizmetleri yerine getirdi.” dedi.

Ayhan Bilgen‘in görev yaptığı 536 günlük sürenin 281 gününü şehir dışında geçirdiğini söyleyen Muhterem İnce, Bilgen‘in olmadığı günlerde örgüt tarafından görevlendirilmiş bir eş başkanın görevi yürüttüğünü ifade etti.

İnce yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“HER ŞEY AÇIK VE NET”

“Önceki belediye başkanı yaklaşık 536 gün görevde kaldı, bu görevde kaldığı süre içerisinde 281 gün bu şehirde değildi. 281 gün bu şehrin dışında, izinli veya görevi dışında bu şehirden uzak oldu. O olmadığı süre içerisinde görevi kim yürüttü? Örgüt tarafından görevlendirilmiş eş başkan sıfatıyla yerine bakan, belediye eş başkanı. Durum bu, tablo bu ve gelinen nokta bu. Her şey açık ve net.”

“BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ 2,5 AYDA 6 MİLYON BORÇ ÖDEDİ, 7,5 MİLYONU AŞKIN HİZMET ÜRETTİ”

“Ama 2,5 aylık gibi bir sürede belediye başkan vekilimiz burada yaklaşık 6 milyon bir borç ödedi ve 7,5 milyonu aşkın hizmet üretti. Altyapı hizmeti üretti, yollar ve kaldırımlar yaptı, şehir içine 6 kilometre BSK asfalt döşedi. Bunun yanında diğer belediye hizmetlerinin asli olarak vatandaşa götürülecek hizmetleri de bir an önce planladı, disipline etti ve bu konudaki acil ihtiyaçları bir düzene sokarak şuanda vatandaşlarımızın belediye açısından ihtiyaç duyduğu bütün ihtiyaçları ayağına götüren bir sistemi kurmuş oldu.”

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DAHA BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAKLAR”

“Tabi bu acil eylem planı neticesinde daha sonraki planlamalarını da yaparak önümüzdeki süreç içerisinde daha büyük projelere de inşallah imza atacaklar, bunların planlamaları ve projeleri yapılıyor. Yapmış olduğumuz değerlendirme toplantısında bunları da görüştük. Bunlar nelerdir? Şehrin en büyük ihtiyacı olan otogar yapımı, kapalı semt pazarı yapımı, kapalı ve ısıtmalı duraklar, içme suyu ishale hattının yenilenmesi ve içme suyu kaynağı getirilmesi, çocuk parklarının yapılması, katı atık bertaraf tesislerinin yapılması, sosyal-kültürel projelerin bir an önce hayata geçirilmesi ki en büyük ihtiyacı olan projeler Kars ilimizde adeta su gibi, sosyal projelerde burada durmuş durumdaydı. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde yapılan planlamalarla, buradaki ekip ile bu ihtiyaç duyulan bütün belediyeleri hizmetleri en etkin bir şekilde yürütülmeye devam edecektir. Bu kadar kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımıza, Karslı hemşerilerimize bu güzel hizmetleri sunan ve kısa bir süre içerisinde disipline ederek güzel bir sistem ile hizmetleri evlere kadar götüren başta valimiz, belediye başkanımız olmak üzere bütün ekibine ben tebrik ediyorum teşekkür ediyorum, bundan sonraki görevlerinde de başarılar diliyorum.”

“BU KONUDA YAPILAN TESPİTLER VAR”

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, bir gazetecinin, HDP Belediyesinde bazı kaynaklar örgüte aktarıldığı iddia ediliyordu, böyle bir durum var mı, tespiti yapıldı mı?” sorusuna ise,  “Tabi bu konuda devam eden bir adli süreç var. Bu konuda yapılan tespitler var, zaten burada yapılan operasyon neticesinde birçok kişi tutuklanmış durumda, bunlar boşuna olmuyor. Yapılan tespitler değerlendiriliyor ve adli süreç devam ediyor. Bu şekilde örgütle bağı var ki böyle bir sonuç çıktı.” şeklinde yanıt verdi.