Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Taner Toraman’dan Susuzlu çiftçilere destek açıklaması: Konunun takipçisi olacağız

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Susuz’da çiftçilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen destek ödemelerinde mağdur edildiğini belirterek, yetkililerle gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve bundan sonraki süreçte de konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

CHP Kars İl Başkanı

Taner Toraman‘ın konuya ilişkin basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Kars-Susuz ilçemizin nüfusu 10 bin 500‘dür. Nüfusunun %90’ı tarım ve hayvancılıkla uğraşarak yaşamlarını devam ettirmektedir. İlçemizin yüzölçümü 51 bin hektar olup, ekili tarım arazisi 12 bin 858 hektardır Bu tarım arazisi genel olarak işlenmesi ve ekimi İlçe Tarım Müdürlüğü ve ilçe Ziraat Odasına (ÇKS kayıtlı çiftçi aktif olarak) bin 886 kişi ile ekilmektedir.

Bunun dışında kayıtsız olan ve ekim yapan çiftçilerimiz de  bulunmaktadır. Her yerde olduğu gibi Susuz ilçemizde de çiftçilerimizin 2018-2019 üretim yıllarında ektikleri ürünler kontrol edilip, 3 yıl çakışma  olmasın diye çiftçiler, hem köy muhtarları aracılığıyla hem de Ziraat Odası başkanlığınca bilgilendirilme yapılarak sisteme girişleri doğru yapılmıştır.

2 yıl üst üste aynı ürünleri ekenlerin 3’üncü yıl değişiklikleri de yapılmasına rağmen, askıya çıkarılan fiğ, yulaf destekleme ücretlerinin ödemeleri sırasında önemli ölçüde sıkıntılar oluşmuştur. Çiftçilerimizin çoğunun destek ödemelerinin % 60’ı kesilmiş  ve birçok çiftçimizin listelerde hiçbir şekilde isimleri bile çıkmamıştır.”

“İTİRAZ DİLEKÇELERİNİN VERİLMESİNİ SAĞLADIK”

“Bu durum ilçemiz çiftçilerinde hayal kırıklığı ve tepkilere neden olmuştur. Susuz ilçe başkanımız, belediye başkanımız ve genel meclis üyelerimizin bilgilendirmesi ile il başkan yardımcım Selahattin Özşahin ve ilçe örgütümüz ile durum değerlendirmesi yaparak İlçe Tarım Müdürü ve personeli ile görüşmeler yaptık. Orada bulunan çokça köy muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için itiraz dilekçelerinin verilmesini sağladık.”

“ÖRGÜT OLARAK KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Aldığımız bilgiler ışığında 4 kişilik bir heyetle İlçe Kaymakamlığı ile konu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın ilçe kaymakamımızın samimi yaklaşımı ve bu yöndeki varsa eksik ve hatalar inceledikten sonra yurttaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesi konusunda çaba göstereceği bilgisini edindik. İnanıyoruz ki  ilgililer bu konuda içinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde çözüm odaklı davranış sergiler.

Covit-19 süreci, çiftçilerimizi daha da mağdur etmesin, hakları kendilerine iade edilsin. Örgüt olarak konunun takipçisi olacağız, bundan muhtarlarımızın ve çiftçilerimizin kuşkusu olmasın.”